Bătaie de joc în formă continuată

Loading

Gorjeanul Toni Greblă a fost achitat săptămâna trecută într-un așa-zis dosar de corupție construit de DNA-ul Laurei Codruța Kovesi. Doar că fostul senator și-a încheiat forțat cariera publică pentru că o femeie, posibil agent în slujba altei țări după cum spunea Sebastian Ghiță, a decis că instituția Curții Constituționale nu răspunde comenzilor nedemocratice. Tot săptămâna trecută, fostul premier Victor Ponta a fost achitat în celebrul dosar Turceni-Rovinari, principalul obiect de șantaj DNA-Președinție pentru care acesta și-a încheiat cariera politică. Nu s-a întâmplat nimic, ”cucuveaua mov” este tot în funcție și o gașcă de tolomaci, poate analfabeți funcțional ca să le găsim  circumstanțe atenuante, ies în stradă pentru a o apăra de adversarii luptei anticorupție, care ar fi politicienii aleși democratic. Poate că înțelegem acum de ce românii sunt cei mai numeroși emigranți din lume  după sirieni!

Dacă la nivel național apele sunt limpezi, organele de presă controlate sau șantajate în ”laboratoare” sunt mai mult decât evidente, reacția presei de la Gorj a fost de-a dreptul palidă. Analiștii se fac că se luptă cu premierul Dăncilă, o acuză de câte și mai câte dar liniște despre abuzurile DNA față de foști sau actuali parlamentari gorjeni. Justificarea unora, ei sunt de Dreapta și victimele ar fi de Stânga, asta că să ne dăm seama că nu trebuie să avem așteptări prea mari. Și dacă prin presa centrală există ”mâna nevăzută” care aranjează lucrurile, la Gorj este mai degrabă prostie, aroganță, suficiență, teamă sau un mix din toate cele. Dacă ”preocupările” vor fi în continuare la fel de limpezi, foarte curând mulți dintre ”analiști” nu vor mai fi citiți nici de membrii de familie. Este o șarjă amicală dar, dacă luăm presa gorjeană din urmă cu zece ani, mulți dintre reprezentanții prezentului ar pleca acasă și cu un șut în partea dorsală. Cei care spun că nu sunt plătiți suficient pentru ”prestație”, poate au o oglindă prin preajmă!

Dar am fost furat de meandrele concretului din presa locală și am neglijat subiectul principal, abuzurile marca DNA. Jurnalista Sorina Matei a scos în ultimele zile dovezi potrivit cărora executarea lui Toni Greblă s-a făcut prin șantaj la procurorul de caz, adică acesta avea un frate corupt care trebuia arestat dacă dosarul ex-senatorului nu ajungea în instanță cu toți struții, rochiile și alte bazaconii. Cazul nu avea cum să stea în picioare dar pe vremea aceea culoarul procuror-judecător funcționa atât de bine încât orice se putea întâmpla. Pentru ”apărătorii dezinteresați” ai DNA, nici la Ponta și nici la Greblă nu au operat schimbările CCR privind ”abuzul în funcție”. Nu a fost decât incompetență și rea voință, că este așa ne-o arată până și bulgarii care au redus semnificativ acest flagel fără Kovesi și fără cazuri spectaculoase terminate cu un mare ”fâs”.

Din păcate, DNA-ul și clasa noastră politică în integralitate-unii au pus-o iar alții o apără pentru protecție-continuă bătaia de joc în formă continuată la adresa românilor. Nu avem Justiție, nu avem Economie, nu avem Educație, Ceaușescu s-ar întoarce în mormânt dacă ar vedea ce a ajuns România!