Baschet: Louis Darby a plecat de la Energia în Cipru!

Louis Darby nu-i va mai incanta pe suporterii Energiei cu fazele sale
Louis Darby nu-i va mai incanta pe suporterii Energiei cu fazele sale

După ce s-au bucurat că vor vedea baschet de prima ligă şi în sezonul următor, fanii Energiei au primit şi o veste foarte tristă. Cel mai bun jucător al Energiei dar şi cel mai iubit de fani, americanul Louis Darby, a semnat cu o echipă din Cipru, Keravnos Strovolou. Ciprioţii i-au oferit lui Darby un contract cu 50% mai mare ca la Târgu Jiu.
Darby a mai plecat o dată de la Energia, în vara lui 2009 pentru a juca un tur la Piteşti. Acum va juca în Cipru pentru un salariu de aproximativ 6 mii de dolari pe lună.

Vine Gilles în locul lui ?
Noul preşedinte al Energiei, Dan Cumpănaşu, a încercat să-l convingă pe Darby să continue la Târgu Jiu dar s-a dat bătut când a aflat de super oferta primită de acesta din Cipru. „Acolo va primi mai mult şi decât ne ceruse el nouă iniţial! L-am înţeles, e greu să refuzi o asemenea ofertă. Regretăm că l-am pierdut dar vom încerca să suplinim plecare sa prin aducerea unui jucător de acelaşi calibru” a spus Cumpănaşu care negociază acum cu un alt american, Robert Gilles. Ceilalţi patru titulari din sezonul trecut, Troupe, Nikolic junior, Mocanu şi Bigus sunt şi ei în negocieri pentru prelungirea contractelor cu Energia. Toţi aşteaptă însă mai întâi să li se achite restanţele din sezonul trecut.