Baschet: Energia, gata doar pe jumătate

Neincluzându-l şi pe Troupe, deocamdată, doar 4 nume sunt certe pentru viitoarea foaie de joc a Energiei. Problema conducătorului de joc, ca şi aceea a pivotului, par să le dea cele mai multe dureri de cap oficialilor clubului de baschet gorjean.

Din maxim 13 jucători va fi format lotul Energiei pentru sezonul 2013-2014.
Din maxim 13 jucători va fi format lotul Energiei pentru sezonul 2013-2014.

În ultimele săptămâni, Energia a obţinut deja semnăturile lui Darby, Kakaroudis, Djapa şi Vlaicu, fiind foarte aproape de asemenea, a se înţelege cu Troupe şi cu Roşu. Aşa că, din câte se observă, au mai rămas de rezolvat la echipă doar poziţiile mici, 1-2-3, care vizează doi străini, un conducător de joc şi un pivot de meserie, unul de gabarit. Tot aici, pentru aceste trei poziţii şi-ar mai putea face loc şi un român. În rest, lotul va fi completat de Gliga, Alionescu şi Bratoloveanu, plus 2-3 juniori. Din păcate, problema pivotului şi a viitorului conducător de joc este ţinută secretă de către tehnicianul Florin Nini. Singura veste bună vine din partea lui Roşu, cel care, parese să se fi înţeles cu conducătorii de la Energia: „Despre problema pivotului sau cea a conducătorului de joc, eu unul nu ştiu nimic, poate doar domnul Nini ştie mai multe. Eu ştiu doar că până acum, legat de echipă, am semnat cu Darby, Vlaicu, Djapa, şi cu Kakaroudis, iar din partea lui Roşu am primit un răspuns pozitiv. Acesta din urmă şi-a dat acordul şi o să semneze când o să vină în ţară pentru că momentan se află la Universiadă. Cred că lotul final va cuprinde 12, maxim 13 jucători.”, a declarat şeful secţiei de baschet de la Energia, Dan Cumpănaşu. În acest moment, Adrian Roşu de află cu echipa României la Jocurile Mondiale Universitare de la Kazan (Rusia).

Se vor pregăti doar la Târgu Jiu

Că bugetul pentru acest an este unul limitat o spune nu doar politica moderată a transferurilor, dar şi faptul că în această vară, Nini and Co. nu vor beneficia de vreun stagiul de pregătire la munte ori în altă parte. Pregătirea pentru noul sezon se va rezuma doar la antrenamentele susţinute acasă, la Târgu Jiu, ca şi printr-o serie de amicale: „Reunirea de la începutul lunii august nu va fi urmată de un cantonament la Herculane sau în altă parte. Vom renunţa la stagiul de pregătire centralizat şi ne vom antrena la Târgu Jiu. Sperăm să compensăm prin mai multe jocuri pentru că vrem să perfectăm măcar 10 meciuri amicale. Va fi vorba despre un turneu aici, la Târgu Jiu, să vedem apoi dacă vom reuşi să mai participăm şi la un altul afară,  dacă vom fi invitaţi.”, a dezvăluit şeful secţiei de baschet de la clubul Energia, Dan Cumpănaşu. Formaţia gorjeană va debuta oficial în noul sezon pe data de 21 septembrie, în prima manşă a Cupei României. Campionatul Ligii Naţionale masculine va începe pe 28 septembrie.