AUR nu vrea asistați social dacă sunt capabili de muncă

Liderul AUR, George Simion, a declarat în această săptămână că, odată ajuns la guvernare, partidul său va tăia ajutoarele sociale pentru toţi cei care pot munci. România este deja un importator major de forță de muncă, lucru ce se va schimba după alegerile din 2024.

„În programul nostru de guvernare propunem pentru primii 5000 de lei reducerea taxării muncii de la 47% la 25% şi încurajarea muncii. Chiar dacă este o măsură nepopulară pentru unii şi nu are nimeni curaj să spună ce trebuie făcut cu subiect şi predicat, noi am mai spus de-a lungul vremii nişte adevăruri incomode şi ne-am asumat nişte lucruri care sunt greu de asumat. O să vă spun că AUR, odată ajuns la guvernare, va tăia ajutoarele sociale pentru toţi cei care pot munci. Este timpul să scăpăm de asistaţii sociali care sunt sănătoşi şi care pot fi angajaţi în câmpul muncii”. a spus Simion.

Liderul AUR a mai arătat că ”cea mai mare problemă pe care o au antreprenorii români, pe lângă instituţiile de control care îi călăresc, le cer şpagă şi nu îi lasă să se dezvolte, este exact forţa de muncă”.

”Un nou contingent de 140.000 de cetăţeni din lumea a treia au primit permise de muncă anul curent pentru că nu mai găseşti oameni care vor să muncească în România, pentru că munca este taxată, munca este descurajată, românii sunt alungaţi peste hotare de aceste impozite şi taxe, antreprenorii români nu sunt creditaţi, nu sunt încurajaţi. Şi ce rămâne să facem? Să aducem sri lankezi, nepalezi şi să plătim unora şi altora să stea la birt toată ziua şi să susţină primarul galben sau primarul roşu. E timpul să oprim aceste practici şi cineva trebuie să spună cu subiect şi predicat: tăiem ajutoarele sociale pentru cei care pot munci”, a declarat preşedintele AUR.