Atunci când taxa de pod nu-i un moft !

S-a vorbit şi a constituit un subiect de presă iniţiativa de a impune taxe pentru folosirea traseului Bumbeşti Jiu- Porceni- Pleşa, pe D.C.149, inclusiv podul ce traversează Jiul, construit de armata germană în anul 1940, sau cu alte cuvinte şi atunci dar şi acum, un obiectiv strategic ce deserveşte satele din Bumbeşti Jiu de pe malul drept al Jiului, dar şi  carierele de piatră situate în apropiere. Problema este că acest traseu nu a fost proiectat pentru transport greu, maşinile supraîncărcate cu piatră afectând grav atât infrastructura, ce trebuie reabilitată cu bani din bugetul local, cât şi traiul locuitorilor din zonă.
Pornind de la acest termen, STRATEGIE, unii care considereă că au menirea de-a sta într-o funcţie pe care din nimic nu şi-o transmit pe linie ereditară, trăiesc cu impresia că ei au pus coada la cireaşă. Numai că sunt alţii pe care nu reuşesc să-i convingă de acest fapt şi  atunci aplică STRATEGIA!!!, sau pe înţelesul tuturor, dezinformarea, adică ,,bă, noi ştim mai bine care este interesul nostru’’.  Uite aşa, iniţiativa în interesul cetăţeanului, care are ca punct final determinarea celor în cauză (carierele de piatră) să-şi respecte angajamentele asumate şi anume să construiască drumul tehnologic de ocolire, investiţie din care nu pierd absolut nimic pentru că traseul în mare parte trebuie tăiat în piatră, ce pentru dumnealor constituie materia primă, se transformă, prin dezinformare, în taxă de intrare în localitate.
FALS domnilor! Există motive puternice pentru care nu se vrea soluţionarea acestei mari probleme cu care se confruntă oamenii din zonă, iar acestea sunt de natură financiară. Cineva nu-şi mai primeşte dreptul de şmecher.
Vă rog să consideraţi cele de mai sus ca pe un drept la replică, pe care le completez cu un text de lege, care lege ar trebui să fie suverană.
Ordonanţa 21/2002, Secţiunea 2 privind obligaţiile consiliilor locale şi ale primarilor,
Art.8, lit.g, spune că acestea trebuie să asigure repararea şi întreţinerea străzilor, a drumurilor comunale, podurilor, podeţelor(…), modernizarea drumurilor existente şi realizarea unor drumuri  comunale noi.
Vă mulţumesc !