Astra Film Junior On Tour: Şcoala din Băleşti, singura din Gorj care participă la program

Pentru al treilea an consecutiv, Astra Film-CNM Astra în parteneriat cu Institutul Francez din România organizează  Astra Film Junior la nivel național, sub numele de Astra Film Junior On Tour, și prezintă programul Astra Film Junior din 2013 cu tema JOCUL în 23 de localităţi ale României, în săptămâna 7-11 aprilie 2014. Din Gorj a fost aleasă Şcoala Gimnazială “Antonie Mogoş” Ceauru-Băleşti, peste 400 de elevi urmând să vizioneze peliculele din program.

Elevii de la Băleşti au participat cu entuziasm la manifestări
Elevii de la Băleşti au participat cu entuziasm la manifestări

La ASTRA FILM JUNIOR 2013, care s-a desfășurat în luna octombrie a anului trecut în cadrul ediţiei aniversare 20 de ani de ASTRA FILM FESTIVAL – Festivalul internaţional de film documentar, unul dintre cele mai prestigioase şi mai interesante festivaluri de film din Europa, cel mai vechi festival internaţional din ţară,  au participat mii de copii din județul Sibiu.
Astra Film Junior propune copiilor ca, prin intermediul filmului documentar, să afle mai multe despre cum se joaca copiii din lumea întreagă, dar şi despre cum sunt realizate jucăriile. Iar pentru că în limba română, „joc” înseamnă activităţi distractive, dar şi dans popular – emblemă vie a unei ţări şi a unei culturi -, Astra Film Junior on Tour propune şi o călătorie în diferite colţuri ale lumii, ghidaţi de copiii de acolo, care prezintă frumuseţea dansului lor tradiţional pe care îl preţuiesc şi îl învaţă.
Ediţia din acest an ASTRA FILM JUNIOR ON TOUR se adresează elevilor de şcoală primară și gimnaziu (6-14 ani). Pentru a înlesni înţelegerea filmelor de către cei mici, filmele au fost dublate în limba română.
Programul educaţional pentru copii, ASTRA FILM JUNIOR, a fost iniţiat în 2009 de ASTRA FILM FESTIVAL, din necesitatea unei educaţii prin imagine puţin existente în România şi din dorinţa de a oferi un program de calitate ca o alternativa la programele TV care încearcă transformarea publicului urmând conceptul „devin ceea ce vad”.
ASTRA FILM JUNIOR este singurul program de educaţie vizuală prin film documentar din România dedicat copiilor şi adolescenţilor. Până în prezent, la Festivalul Astra Film Junior au participat zeci de mii de elevi. Menţionăm că, începând cu ediţia a V-a AF Junior, Ministerul Educaţiei Naţionale este partener ASTRA FILM JUNIOR. ASTRA FILM JUNIOR este laureat al Galei Societăţii Civile în 2012 la secţiunea Educaţie, Învăţământ, Cercetare.