Arbitrii au refuzat victoria Pandurilor contra Unirii

Semne bune anul are! Noua echipă a pandurilor „importată” de la Curtea de Argeş a impresionat încă de la primul meci pe teren propriu. Trupa lui Ionuţ Badea s-a duelat de la egal la egal cu vicecampionii de la Unirea Urziceni şi doar arbitrii i-au privat pe gorjeni de o victorie la debut. S-a încheiat 0 la 0 iar Pandurii privesc deja cu optimism spre meciul de vineri de la Galaţi.

Gorjenii au luptat de la egal la egal cu experimentaţii jucatori de la Unirea
Gorjenii au luptat de la egal la egal cu experimentaţii jucatori de la Unirea

Un meci nebun, nebun de tot! Aşa a părut confruntarea din prima etapă a ligii întâi dintre Pandurii şi Unirea Urziceni chiar dacă la final tabela arăta un scor cu care suporterii gorjeni erau familiarizaţi din epoca Sorin Cârţu, 0 la 0. Trupa lui Ionuţ Badea în care şi-au făcut loc încă din primul minut şi doi panduri din „garda veche”, Cardoso şi Hidişan, a practicat un fotbal deschis şi doar grava eroare de arbitraj din ultimul minut de joc a asistentului Eduard Crângaşu le-a suflat o victorie bine meritată. E drept că până în acel moment şi Urziceniul lui Meme Stoica putea tranşa partida, însă Semedo în prima repriză şi Frunză în actul secund au luat la ţintă bările porţii lui Marius Popa…

„Viciere de rezultat!”
Deşi Ionuţ Badea susţinea înainte de joc că nu se teme de arbitraj, la final gorjenii aveau toate motivele să se plângă. Managerul ialomiţenilor, Mihai Stoica a făcut mare tărăboi în legătură cu arbitrajul din Supercupa cu CFR Cluj iar rezultatul s-a văzut imediat. Asistentului Eduard Crângaşu a ridicat aiurea fanionul la faza din minutul 94 când Antohi a reluat în poartă după o deviere a lui Galamaz. A fost practic cea mai mare greşeală de arbitraj a primei etape. “Ne pare rău că nu am obţinut cele trei puncte. Pot să spun că e viciere de rezultat. Era munca băieţilor, şi îi felicit pentru modul cum au jucat. Îmi pare rău pentru Eduard Crângaşu, un arbitru cu experienţă, la valoarea lui nu avea voie să greşească aşa la nivelul primei ligi. E o greşeală impardonabilă” a tunat la final preşedintele pandurilor Eugen Pârvulescu, fost arbitru asistent la liga 1.

Meme a recunoscut
Greşeala lui Crângaşu a fost recunoscută şi de preşedintele LPF, Mitică Dragomir dar şi de mai marele de la CCA, Vasile Avram. Nici managerul ialomiţenilor Meme Stoica nu putea nega adevărul. „A fost un meci nebun care se putea încheia cu orice rezultat, mai puţin cu 0-0.Pandurii a jucat extraordinar până în minutul 70. Nu cred că se poate spune că Radu Petrescu a dat 5% pentru oaspeţi, dar în final a fost o fază grea şi o greşeală de arbitraj. În opinia mea, a fost gol valabil pentru Pandurii, eu aşa am văzut că a fost gol valabil marcat de Pandurii în ultimul minut de prelungiri. Sunt fairplay, dar ce să spun altfel dacă asta am văzut?” „Nu contează că Meme a recunoscut că a fost gol. Ce avem acum 3 puncte cu chestia asta? Sunt greşeli inerente de arbitraj care se întâmplă şi de o parte şi de alta, altă dată poate o să se întâmple şi în favoarea noastră” a completat bossul pandurilor Marin Condescu.

Badea mulţumit
Rezultatul de egalitate rămâne însă unul meritoriu pentru noua trupă a lui Ionuţ Badea care a fost nevoit să improvizeze în echipa de start în absenţa unor jucători cheie ca Voiculeţ, Adrian Iordache sau Daniel Stan. Badea a introdus astfel pe teren 2 debutanţi în liga 1, Nistor şi puştiul Brata care l-a înlocuit în minutul 15 pe accidentatul Hidişan. În plus l-a aruncat în luptă şi pe Antohi, cel care putea deveni eroul gorjenilor şi care avea la activ doar 3 partide în prima ligă! „Felicit jucătorii pentru prestaţie, pentru efort şi pentru dăruire. A fost un meci cu implicaţii psihologice destul de mari. Spun felicitări, dar nu numai pentru jocul prestat. Din punctul meu de vedere, noi am câştigat pe teren. Nu comentez arbitrajul, din punctul meu de vedere eu consider că Pandurii a câştigat meciul!”a spus Badea la final. „Niciodată nu sunt mulţumit cu un egal, totdeauna vreau ca echipa mea să câştige. Dar adevărul e că şi echipa noastră şi echipa lor puteau să câştige pentru că ambele au avut ocazii. Dar egalul e un rezultat echitabil” l-a completat omologul său de pe banca Unirii, israelianul Ronny Levi.

Ar fi putut pierde cu 0-3?!
La 2 zile după meci, Mihai Stoica a aruncat o informaţie bombă care după şirul logic al evenimentelor are şanse mari să fie şi adevărată! „Fac pe răspândacul şi spun ce am auzit. Mi-au spus unii să fac contestaţie pentru că antrenorul Ionuţ Badea a stat pe bancă, deşi nu semnase cu Pandurii. Nu fac, însă asta. Am auzit că şi unii jucători se pregătesc de plecare. Ar fi păcat pentru că la Târgu-Jiu e o echipă frumoasă de care multe se vor încurca”, a declarat Mihai Stoica la emisiunea Fanatik de la Digi Sport. Informaţia fost repede contrată de preşedintele Pârvulescu: „Ionuţ Badea este antrenorul pandurilor cu acte în regulă!” a spus acesta însă surse din cadrul clubului susţin că Badea a semnat contractul abia duminică, la 2 zile după meci.