Ansamblul “Cheile Oltețului”, în turneu prin țară

 864 total views

Ansamblul Folcloric “Cheile Oltețului” din Polovragi, ansamblul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj și al Căminului Cultural Polovragi a fost singurul din Gorj care a participat la cea de-a IV-a ediție a Festivalului Toamnei din localitatea Cârcea.

Asociația cultural-sportivă ”Oltenia Art” Craiova în parteneriat cu Palatul Copiilor Craiova și Primăria Cârcea au organizat cea de-a IV-a ediție a Festivalului Toamnei  în data de  4 septembrie 2021. Scopul principal al acestei manifestări a fost de a crește interesul copiilor și tinerilor pentru cultura tradițională, astfel încât să învețe cum să aprecieze costumele tradiționale autentice, muzica și dansul, ținând cont, în același timp, de promovarea celor mai talentați copii. Datorită faptului că diferite regiuni culturale din România și din străinătate au fost reprezentate cu succes în timpul manifestării, atât spectatorii, cât și participanții au avut ocazia să descopere frumusețea și diversitatea folclorului românesc și străin. Fiecare ansamblu folcloric a prezentat un moment artistic de 20 minute.

Ansamblul Folcloric “Cheile Oltețului” din Polovragi, ansamblul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj și al Căminului Cultural Polovragi participă în perioada 7-9 septembrie 2021 în comuna Ghelari.

Asociația Alternative Rurale, organizează “Dialog pe aceiași scenă între Ansamblurile Foclorice din județele Hunedoara și Gorj”. Ansamblul Folcloric “Cheile Oltețului” din comuna Polovragi a fost invitat la acest eveniment să reprezinte județul Gorj timp de trei zile.

Daniela Gapșea