Angajații Muzeului Județean Gorj, colindați de elevi de la Școala Săvoiu

Loading

Un grup de elevi de clasa a VIII-a, de la Școala Gimnazială Constantin Săvoiu din Târgu Jiu, au mers să-i colinde pe angajații Muzeului Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”. Tinerii au fost răsplătiți cu mere și colăcei făcuți din cocă de cozonac, dar și cu o vizită în Expoziția de Istorie și Arheologie. Ei s-au bucurat că au avut ocazia să cunoască istoria Gorjului, din Preistorie până în trecutul apropiat și să observe piesele aflate în expoziția permanentă a muzeului.

‘Astăzi a fost o zi specială! Alături de copiii inimoși de la clasa a VIII-a D de la Școala Gimnazială,, Constantin Săvoiu „, am mers la Muzeul Județean,, Alexandru Ștefulescu „, unde am colindat în limba germană și în română.

Am fost așteptați cu multă căldură de către gazedele noastre ospitaliere. Copiii au primit colăcei tradiționali și mere, dar și o vizită gratuită a acestei instituții.

Îi mulțumim mult pe această cale domnului muzeograf Firescu Albinel-Șeful Secției de Artă și etnografie a Muzeului – care ne-a ajutat să plecăm de acolo mult mai bogați din prisma informațiilor dobândite: am aflat despre preocuparea strămoșilor noștri pentru podoabe(prima pudrieră ne-a fost prezentată), ori despre primele semne ale civilizației pe teritoriul de astăzi al Gorjului.’ a scris pe Facebook profesoara care i-a însoțit pe elevi, Ștefania Pânișoară.