Andreea Munteanu, campioană națională la bârnă

Gimnasta Andreea Munteanu, fetița „de aur” din Bustuchin, al cărui nume a fost dat sălii de sport din localitate și a primit titlul de cetățean de onoare al comunie după ce a câștigat medalia de aur la Campionatul European de la Sofia 2014, împreună cu echipa feminină de gimnastică a României,  a câștigat medalia de aur la bârnă la cea de-a 67-a ediție a Campionatelor Naționale Individuale, care s-au desfășurat în Sala Polivalentă din București.

Cea mai înaltă treaptă a podiumului, pentru gorjeanca noastră, Andreea Munteanu
Cea mai înaltă treaptă a podiumului, pentru gorjeanca noastră, Andreea Munteanu

Andreea Munteanu a reprezentat Colegiul Național Sportiv CSS Cetate Deva, unde s-a înscris cu ani în urmă pentru a putea să se pregătească pentru performanța în gimnastică, devenind acum cea mai bună gimnastă a țării la bârnă. Ea a câștigat medalia de aur cu 15.325 puncte, întrecând-o pe dinamovista Larisa Iordache (14.900)- campioana națională la individual compus și câștigătoarea celorlalte aparate. Andreea a mai cucerit o medalie de argint, la sol, cu 14,225, plasându-se după Larisa Iordache (15.500).

Amănunte
Andreea Munteanu a venit din calificări cu a doua notă, iar în finală a primit un punctaj mai mare, depășind-o, astfel, pe fosta campioană Larisa Iordache, ce a fost penalizată pentru o cădere de pe aparat.
Andreea Munteanu nu este doar reprezentanta Colegiului Național Sportiv CSS Cetate Deva ci face parte și din Lotul României de Senioare la Gimnastică Artistică, antrenorii ei fiind, în prezent: Octavian Bellu, Mariana Bitang, Lăcrămioara Moldovan, Cristian Moldovan, Lucian Sandu, Adela Popa și Ioan Croicu.
La sfârșitul acestei săptămâni ea va participa la un concurs în Elveția.