Alex Piţurcă: „M-aş simţi onorat să joc la Poli Timişoara”

S-a tras cortina peste sezonul Ligii I şi odată cu asta au început să apară şi primele bilanţuri a ceea ce a fost bine şi rău la Pandurii Tg-Jiu. Odată cu intrarea oficială în vacanţa de vară, atacantul Alexandru Piţurcă nu se fereşte să facă o scurtă analiză a acestui campionat alături de Pandurii. Mai mult chiar, pentru Piţi Junior a sosit şi vremea mărturisirilor. Piţurcă recunoaşte că gândurile lui se îndreaptă deja către o altă echipă, singura necunoscută rămânând doar modul în care Poli Timişoara s-ar putea înţelege cu conducerea Pandurilor pentru un transfer.

În ultimul sezon, Alexandru Piţurcă nu s-a prea regăsit la Pandurii, Acum, atacantul speră la o nouă, dar la o altă echipă...
În ultimul sezon, Alexandru Piţurcă nu s-a prea regăsit la Pandurii, Acum, atacantul speră la o nouă, dar la o altă echipă...


Reporter: Cum este în vacanţă Alex?
Alexandru Piţurcă:
Încă nu se simte pentru că abia ce am ajuns acasă…
Rep. : Cât de binevenită e această vacanţă totuşi?
A.P. :
Păi cred că a venit în cel mai potrivit moment. Chiar ne-a ajuns de atâtea cantonamente. Cu toţii resimţeam oboseala acumulată de-alungul unui sezon întreg şi era cazul să mai luăm o pauză. Îmi pare rău că nu este o vacanţă mai mare, pentru că nu durează decât două săptămâni şi jumătate, dar e bine şi aşa.
Rep. : Ce aştepţi de la această scurtă vacanţă?
A.P. :
Păi în primul rând vreau să-mi limpezesc gândurile, să stau liniştit o perioadă pentru că s-a acumulat un anumit stres. Mult stres, aş putea spune. Şi după aceea mă voi gândi la ce voi face în continuare, mă refer la viitorul meu ca şi fotbalist.
Rep. : Cam ce şanse ai să mai rămâi la Pandurii?
A.P. :
Păi nu ştiu pentru că nu depinde de mine, ci de domnul preşedinte Condescu. Deoarece, dacă m-ar lăsa să plec liber, atunci aş pleca sută la sută! Atâta timp cât nu mă lasă să plec liber de contract, ce pot să fac? Nu am de ales decât să rămân la Pandurii… Şi din câte am auzit, chiar nu mă lasă să plec degeaba. Bine, eu am înţeles că am deja o ofertă de la Poli Timişoara şi se vorbeşte de un schimb cu Mansour. Evident că m-aş simţi onorat să joc la o echipă mai mare cum este Poli Timişoara.
Rep. : În acest sezon ai avut două perioade dinstincte la Pandurii. În prima, ai prins locul de titular mai des, iar în a doua, mai puţin…
A.P. :
Aşa este, aşa a fost alegerea antrenorului. Cert este că, până la urmă, am reuşit să câştigăm în faţa celor mai bune echipe din România şi eu am avut o contribuţie la asta. M-am numărat şi eu printre jucătorii care au evoluat şi care au făcut-o destul de bine.
Rep. : Cum ai caracteriza acest sezon alături de Pandurii?
A.P. :
Din punct de vedere al echipei pot să spun că am avut un sezon mai liniştit decât cel precedent pentru că ne-am salvat cu câteva etape bune înainte de sfârşitul sezonului. Într-adevăr am fost la un moment dat în lupta pentru evitarea retrogradării, dar la final am făcut mai multe puncte decât sezonul trecut. Pentru mine personal pot să zic că am avut un început foarte bun de campionat şi un retur mai slab. Nu cred că am evoluat rău, dar numai că nu am reuşit să mai înscriu şi asta contează foarte mult pentru un atacant. Spre finalul sezonului domnul antrenor Cârţu nu s-a mai bazat pe mine, iar asta m-a supărat cel mai rău.
Rep. : Referitor la faptul că nu ai mai jucat spre finalul acestui sezon va conta în alegerea pe care o vei face în viitorul apropiat?
A.P. :
Va conta foarte mult, normal că va conta! Dar, din păcate nu va depinde totul numai de mine. Degeba îi spun eu acum domnului preşedinte că nu am mai jucat pentru că eu am încă un contract cu Pandurii şi nu am prea multă putere. Cel puţin dacă e să ne luăm după contract, eu mai am două sezoane de jucat pentru Pandurii. Sunt la mâna preşedintelui Condescu.
Rep. : Dar oare nu crezi că şi părerea antrenorului Sorin Cârţu va conta?
A.P. :
Da, adevărul este că e posibil şi asta. Măcar să-mi spună domnul antrenor că nu mai are nevoie de serviciile mele! Dar nici atunci nu aş fi sigur că mă va lăsa să plec domnul preşedinte…
Rep. : Dincolo de toată această poveste, te consideri nedreptăţit?
A.P. :
Din punctul meu de vedere normal că mă simt nedreptăţit că am fost trecut pe „linie moartă”. Dar ce contează cum mă simt eu dacă avem un antrenor şi el decide tot?

Cârţu: Piţurcă, un jucător blazat
Unul dintre personajele principale de la Pandurii şi care s-ar putea dovedi un  factor cheie în cazul Alexandru Piţurcă este antrenorul Sorin Cârţu. Întrebat care este părerea lui personală despre o eventuală plecare a lui Piţi Junior, „Sorinaccio” pare mai mult decât tranşant. Deşi ţine să precizeze că ultimul cuvânt de spus îl va avea preşedintele Pandurilor, Marin Condescu, tehnicianul craiovean nu evită să „taxeze” evoluţia lui Piţurcă din returul campionatului. Antrenorul Pandurilor îl caracterizează pe atacant ca pe un jucător „blazat”: „E problema lui dacă vrea să plece sau nu. Oricum, în cea ce priveşte politica managerială, domnul preşedinte Condescu are ultimul cuvânt de spus. El are cheia. Eu sunt doar antrenorul şi eu hotărăsc doar cine joacă şi cine nu joacă la echipa mea. Iar despre Piţurcă pot să spun că în ultima vreme a arătat ca un jucător blazat, cu gândul, probabil, în altă parte… De aceea nu am mai contat pe el în ultima vreme, ca şi din raţiuni tehnico-tactice.” Dacă va fi sau nu o pierdere pentru Pandurii o eventuală despărţire de serviciile atacantului Alexandru Piţurcă, „Sorinaccio” are un răspuns la fel de interesant: „Jucătorii au avut deja opt luni cu mine, deja mă cunosc şi ar trebui să se gândească serios la ce alegere vor face. Nu ştiu dacă ar fi o pierdere sau nu Piţurcă, pentru Pandurii. Dacă ar veni un atacant care ar da 20 de goluri într-un sezon nu ar fi deloc o pierdere, iar dacă ar da doar 4 goluri, ar fi o pierdere.”