Alexandru Maxim tot la Pandurii…

Dat ca sigur, transferul lui Maxim la Steaua pare a fi acum tot mai departe de realizare, jucătorul părând a-și dori mai mult un contract afară decât la echipa din Ghencea.

Deşi are doar 22 de ani, Alexandru Maxim se dovedeşte mult mai matur decât predecesorii săi care au luat drumul Stelei…
Deşi are doar 22 de ani, Alexandru Maxim se dovedeşte mult mai matur decât predecesorii săi care au luat drumul Stelei…

Oficialii Pandurilor știu una și bună, Maxim nu va fi lăsat să plece mai devreme de terminarea actualului sezon, orice altă variantă urmând a fi luată în calcul. Varianta Steaua a fost una care a părut a fi ideală la un moment dat. În schimbul lui Maxim, Becali propunând 600.000 de euro plus trei jucători, pe Răduț, Stanca și Rocha, plus 20% dintr-un eventual viitor transfer al jucătorului. Totuși, semnarea înțelegerii trenează și, între timp, au mai apărut și alte variante, echipe din străinătate având timp să aștepte evoluția jucătorului până în vară pentru a pune pe masă oferte concrete pentru Pandurii. Această variantă, a unui transfer direct peste hotare, pare a fi pe placul jucătorului, care mai are o experiență în Spania, ca junior al clubului Espanyol: „Steaua e o echipă de tradiţie, e cea mai puternică echipă din România, însă şi un transfer la o echipă puternică din afară ar fi fost special”, a declarat Maxim.

Interes din Germania, Italia și Spania

Impresarul lui Maxim, fostul rapidist Lucian Marinescu, a confirmat interesul unor echipe din cele mai puternice campionate din Europa, însă totul ar putea fi concretizat doar din vară, asta pentru că și jucătorul dorește să rămână la Pandurii în ceea ce a mai rămas din acest sezon: „Eu am discutat cu cei de la Tg. Jiu, Pîrvulescu şi Condescu, şi am vorbit şi cu Mihai Stoica despre situaţia actuală. Alex va rămîne pînă în vară la Pandurii, pentru că vrea să rămînă în vederile selecţionerului. Asta este situaţia în acest moment. Există interes mare din Germania, Italia şi două echipe din Spania. La ora actuală însă, singura ofertă vine de la Steaua. În vară va alege unde vrea să meargă. Eu pot doar să-i prezint variantele, dar el alege, iar acum vrea să rămână pînă în vară la Tg. Jiu”, a declarat Marinescu.

Ultimatul de la MM Stoica

Obișnuit al rețelelor de socializare și al comunicării prin intermediul acestora, MM Stoica a ținut să tragă și el un semnal către Maxim, căruia, chiar dacă nu i-a dat numele în mesaj, i-a transmis un avertisment. Oficialul stelist a evocat momente în care unii dintre ultimii veniți la echipa din Ghencea au semnat înțelegerile fie renunțând la unele mai bănoase, fie fără a citi contractele, practic cerându-I același lucru și lui Maxim, jucător care ezită încă să-și pună semnătura pe contractul cu Steaua: „Tare bine ar fi ca unii să citească ce am postat aici. Pentru ei în primul rând. Până nu e prea târziu”, a încheiat MM Stoica mesajul postat pe Facebook fără a da numele lui Maxim, dar lăsând să se înțeleagă că despre el este vorba.

O nouă variantă, CFR Cluj?
Imediat după ce varianta Steaua a intrat în stand-by, pentru Maxim a apărut o nouă pistă, cea a ardelenilor de la CFR Cluj. Presa a anunțat o ofertă superioară făcută de gruparea din Gruia, atât pentru club, cât și pentru ucător, însă președintele executiv al Pandurilor, Eugen Pîrvulescu, spune că nu știe nimic despre ofertă: „Am citit şi eu, personal nu ştiu de interesul lui CFR pentru Maxim”. Pîrvulescu a mai precizat că Pandurii este interesată, la rândul ei, de un jucător de la CFR Cluj: „Suntem în relaţii bune cu CFR Cluj, vrem să luăm un jucător de acolo pentru împrumut”. Deși Eugen Pîrvulescu nu a dat nume, presa centrală a lansat deja două piste, atacantul Liviu Ganea și mijlocașul ofensiv Viorel Nicoară fiind numele celor care par a fi interesanți pentru echipa gorjeană.

Am vorbit cu jucătorul pe care îl reprezint şi nu va semna cu Steaua până în vară. Maxim şi-a manifestat dorinţa de a rămâne la Pandurii până la finalul sezonului.
Lucian Marinescu, impresarul lui Maxim

Din câte ştiu, nu se pune problema să plece în iarnă. Îi prevăd un viitor frumos lui Maxim, e talentat.
Petre Grigoraş, antrenor Pandurii

Sincer, să fiu mă simt bine la Tg-Jiu şi îmi doresc să rămân. Mă bucur că Steaua mă vrea, că lumea vorbeşte frumos despre mine, dar după cum am zis, nu am semnat nimic şi voi rămâne la Pandurii până în vară. În vară, vom vedea.
Alexandru Maxim