Al doilea proiect pentru transportul elevilor din județul Gorj a fost aprobat spre finanțare

Loading

Consiliul Județean Gorj anunță aprobarea proiectului „Transport durabil pentru elevii județului Gorj”, având numărul de ordine 1 al aprobării, proiect ce va fi finanțat de către Administrația Fondului pentru Mediu, în cadrul Programului privind îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea cantității de emisii de gaze cu efect de seră, prin utilizarea pentru transportul elevilor a autovehiculelor mai puţin poluante de tipul microbuzelor electrice, hibride și alimentate cu gaz natural comprimat.

„Consiliul Județean Gorj face un pas important spre un viitor mai verde și mai sustenabil pentru comunitatea noastră, prin aprobarea proiectului „Transport durabil pentru elevii județului Gorj”.

Această inițiativă subliniază angajamentul nostru constant pentru îmbunătățirea calității aerului și promovarea unui transport ecologic și demonstrează că, împreună, facem pași concreți către un viitor mai curat pentru elevii și comunitatea noastră”, este mesajul președintelui Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu.

„Valoarea totală a proiectului „Transport durabil pentru elevii județului Gorj”, este de 15.000.000,00 lei (inclusiv TVA), reprezentând cheltuieli eligibile nerambursabile în cadrul programului de finanțare.

Prin acest proiectse vor achiziționa un număr de 11 microbuze școlare electrice pentru un număr de 11 unități administrativ-teritoriale de pe raza județului Gorj, care vor beneficia de câte un microbuz electric școlar de 16+1 locuri, din care 1 loc pentru persoane cu dizabilități.

Cele 11 unități administrativ teritoriale de pe raza județului Gorj au fost selectate având în vedere ”criteriul număr elevi navetiști”, iar suma maximă eligibilă care va fi contractată în cadrul Programului lansat de Administrația Fondului pentru Mediu, este de maxim 15.000.000 lei.

De precizat este faptul că, acest proiect nu este singurul prin care Consiliul Județean Gorj contribuie la îmbunătățirea condițiilor de transport ecologic pentru elevi, prin achiziționarea de microbuze școlare, denumite „verzi”, având în implementare și proiectul „Microbuze electrice pentru elevii județului Gorj”, finanțat prin PNRR, prin care vor fi achiziționate un număr de 27 buc. microbuze electrice școlare de 16+1 locuri, în total, în Județul Gorj vor fi distribuite un număr de 38 microbuze electrice școlare în perioada imediat următoare.

Această inițiativă va avea un impact covârșitor asupra comunității noastre și va deschide drumul spre un viitor mai verde și mai sustenabil.

Într-un demers de responsabilitate față de generațiile viitoare, am înțeles că educația pentru mediu și schimbările climatice reprezintă o prioritate crucială. De aceea, infrastructura unităților noastre de învățământ trebuie să fie adaptată standardelor europene de dezvoltare sustenabilă.

Proiectele noastre nu se limitează doar la asigurarea mobilității urbane verzi; ele reprezintă, de asemenea, o modalitate prin care susținem accesul la educație pentru elevii din zonele cu populație scăzută. Ne dorim ca nicio distanță să nu fie o piedică în calea cunoașterii și învățării, dar facem acest pas în armonie cu protejarea mediului înconjurător.” transmite Consiliul Județean Gorj, printr-un comunicat.

Lista solicitanților ale căror cereri de finanțare au fost aprobate în cadrul Programului privind îmbunătățirea calității aerului şi reducerea cantităţii de emisii de gaze cu efect de seră, prin utilizarea pentru transportul elevilor a autovehiculelor mai puţin poluante de tipul microbuzelor electrice, hibride şi alimentate cu gaz natural comprimat, în şedinţa Comitetului de Avizare al AFM din 27.03.2024, a fost publicată pe site-ul AFM și poate fi consultată, accesând următorul link:

https://www.afm.ro/main/programe/microbuze/2024/lista_microbuze-cereri_aprobate-2024_03_27.pdf

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *