Adrian Bogoi: „Pandurii au şanse mari să ajungă în Europa!”

Adrian Bogoi rămâne un jucător de referinţă pentru Pandurii Târgu Jiu, actor principal al promovării istorice în primul eşalon al României.

Adrian Bogoi, jucătorul model din urmă cu câţiva ani, încearcă să ajungă acum şi un antrenor pe măsură...
Adrian Bogoi, jucătorul model din urmă cu câţiva ani, încearcă să ajungă acum şi un antrenor pe măsură...

Impresionând prin constanţă şi seriozitate, Bogoi, care a fost două sezoane la rând integralist la Pandurii, urmărește cu interes comportarea fostei sale echipe și se bucură de succesul de care începe să se lipească tot mai des trupa antrenată de Petre Grigoraș. Fostul căpitan al Pandurilor crede că secretul ridicării Pandurilor vine de la nivelul conducerii clubului: „E o conducere capabilă… De aici au pornit toate lucrurile bune care au urmat. Eu am prins echipa la începuturile sale în Divizia A, dar, odată cu trecerea timpului, toate au evoluat de la sine. Au venit acum şi tineri jucători talentaţi, Pandurii dovedeşte că are o arie de selecţie mare, un antrenor foarte bun şi uitaţi rezultatul. Sunt în top. După părerea mea, conducerea a fost cheia. Totul vine de acolo”, spune Adi Bogoi.

Modelul Oțelului și Urziceniului

Pentru Adi Bogoi evoluțiile Pandurilor nu au constituit o surpriză atât de mare, el așteptându-se la un sezon bun al gorjenilor: „Cu muncă, organizare bună, multe se pot întâmpla… Şi mai ales cu mult entuziasm. În plus situaţia financiară e una foarte stabilă și au avut un plan de promovare a tinerilor. Ca să nu mai pomenesc de valoarea antrenorului… Pandurii a început să dea şi oameni la echipele mari şi chiar la naţională. Sunt pe un drum foarte bun, iar anul ăsta au chiar şanse mari să ajungă în Europa. Cel puţin acolo, să nu ne gândim la mai mult… ”, declară cel care și-a început deja cariera de antrenor în Târgoviștea natală. Chiar dacă spune că nu ar fi cazul ca acum Pandurii să se gândească prea mult la titlu, acesta nu este un vis interzis și nici irealizabil: „De ce nu? Doar există precedente: Urziceni și Oţelul. La fel de adevărat este că acum echipele celălalte sunt foarte puternice. Oricum, ce a remarcat toată lumea e că Pandurii practică un joc spectaculos, foarte bine organizat, are un lot valoros, format din tineri, unii dintre ei au ajuns deja la o anumită cultură fotbalistică şi sportivă. Iar Oltenia chiar merită o echipă în top şi cea mai titrată echipă este acum Pandurii. Şi o să rămână mulţi ani de acum încolo…”.

Mesagerul lui Bogoi la Târgu Jiu

Maxim, Răduț sau Nistor, dintre cei care joacă acum la Pandurii, sau Chiricheș și Pintilii, dintre cei care au plecat deja, sunt jucătorii care i-au ochii, care plac multora, dar Bogoi își îndreaptă privirea spre altcineva din echipa gorjeană. Recunoaște că e puțin subiectiv, dar spune că jucătorul său preferat de la Pandurii are calitate: „Cel mai mult îmi place Voiculeţ pentru că el este din Târgovişte. Îl ştiu de mic, de când îşi făcea junioratul în Târgovişte. Eram sigur de atunci că va ajunge un jucător foarte bun. Cel mai mult mă bucur că Voiculeţ continuă misiunea mea, la Pandurii… Este mesagerul meu într-un oraş chiar mi-a rămas în suflet”, a mai declarat Adrian Bogoi.

Ar vrea să antreneze Pandurii

După ce şi-a început cariera de antrenor, în urmă cu doar trei ani, Adrian Bogoi visează ca în viitorul apropiat să se întoarcă la Tg-Jiu. Şi nu oricum, ci chiar în postura de tehnician al Pandurilor, echipa de care îl leagă amintiri dintre cele mai bune: „Cine nu şi-ar dori să antreneze echipa la care a jucat? Şi mai ales unde s-a simţit foarte bine. Pandurii este deja o echipă foarte bună din campionat şi sper ca într-o bună zi să ajung şi eu acolo. Dar, până atunci, deocamdată iau lucrurile pas cu pas. Mai am mult de muncă, deja am ajuns la nişte rezultate şi până acum sunt mulţumit. Să zicem că mă aflu „în grafic”…”, mărturiseşte Bogoi.

Adrian Bogoi
Născut pe 16 februarie 1973, la Târgovişte;
A evoluat pe postul de fundaş central;
În cariera de fotbalist are trecute în cont nu mai puţin de 13 sezoane la nivel de primă divizie: 4 ani la Rapid (1991-95), 2 ani la Chindia Târgovişte (1996-98), 5 ani la FC Argeş (1998-2003) şi 2 ani la Pandurii Tg-Jiu (2005-2007);
A bifat două meciuri în Cupa UEFA (sezonul 1998-1999, cu Rapid Bucureşti);
La nivel de primă divizie are adunate 216 meciuri, reuşind să marcheze 6 goluri, iar la nivel de eşalon secund a strâns 88 de partide, în care a marcat de 19 or;
Şi-a început cariera de antrenor la CSM Târgovişte în 2009, echipă pe care a  adus-o de la nivel de judeţ, la nivel de ligă secundă în doar 3 ani;
În prezent, antrenor liber de contract.