Activități complexe la Cercul Directorilor de Gimnaziu Târgu-Jiu

Loading

Peste 30 de directori de școli și grădinițe din Zona Târgu-Jiu-Novaci au participat la jumătatea săptămânii la activitățile Cercului cu Directorii Târgu-Jiu-Novaci găzduit de Școala Gimnazială ”Pompiliu Marcea” Târgu-Jiu. Activitățile-de la cele specifice unei manifestări de acest gen și până la un program artistic dedicat apropiatelor Sărbători-au primit aprecierea unanimă a celor prezenți. Inspectoratul Școlar Județean Gorj a fost reprezentat de Daniel Mocioi-inspector școlar general adjunct, Marian Staicu-inspector școlar și Gabriel Popescu-inspector școlar.

Programat la Școala Gimnazială ”Pompiliu Marcea” Târgu-Jiu, Cercul cu Directorii-zona Târgu-Jiu-Novaci a început cu vernisarea unei expoziții ”O, brad frumos!” realizată de elevii de la clasa a IV-a C coordonați de învățător Tamara Popescu. A urmat asistența la ore la diverse specialități.

Până la dezbaterea unor teme de mare actualitate cum ar fi ”Activități financiare prin utilizarea aplicației SEAP” sau ”Formarea profesională”, ambele propuse de prof. Rozica Pătrășcoiu-directorul unității școlare-cei prezenți au asistat la un interesant program artistic dedicat Sărbătorilor. Printre elementele artistice putem aminti: Colind ”A venit iarna!”-Daria Corici(clasa a IV-a C), Colind ”Vis de iarnă”-Angela Mogoșanu(clasa a VI C); Obiceiul Pițărăilor(clasa I A), învățător Gheorghe Munteanu ș.a.

Cu siguranță, întâlnirea managerilor de școli a fost una foarte animată mai ales că de regulă aici se lămuresc unele probleme din sistem și se rezolvă eventualele disfuncționalități. Una din temele dezbătute s-a referit la statutul profesorilor consilieri din școli, cu subordonare exclusivă CJRAE Gorj dar cu activitate efectivă doar în școli.

Daniel Mocioi, inspector școlar general adjunct, avea să declare: ”Mă întorc cu nespusă plăcere în școala unde am pășit pentru prima dată ca elev, mă bucur că a rămas o instituție școlară importantă unde munca dascălilor dă roade. Învățământul gorjean se poate mândri cu școli și cadre didactice care înnobilizează această nobilă profesie pe care o îmbrățișăm cu toții.”