Activitatea de Tineret şi cea de Sport rămân distincte

Reorganizarea Ministerului Educaţiei şi Cercetării se apropie de final după adăugarea activităţilor de Tineret şi Sport. Recent a luat naştere Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret, cu instituţii diferite la nivel judeţean.
Profesor Doina Marica, director coordonator Direcţia Judeţeană de Tineret a comunicat presei locale datele noi. “ Vă facem cunoscut –se spune în comunicatul Direcţiei Judeţene de Tineret Gorj-că în data de 09 februarie 2010 a apărut în Monitorul Oficial nr.86 HG nr. 81 privind organizarea şi funcţionarea  Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, minister care a preluat în noua sa structură activitatea de tineret şi sport.
Astfel, a fost înfiinţată Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret, care va prelua atribuţiile din domeniul tineret şi sport, personalul, patrimoniul şi bugetul fostului Minister al Tineretului şi Sportului. La nivel local Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret este reprezentată prin Direcţii pentru Tineret Judeţene şi Direcţii pentru Sport  Judeţene.
Direcţia Judeţeană pentru Tineret Gorj aplică şi promovează politica Guvernului în domeniul tineretului, organizează  o serie de activităţi specifice pentru copii şi tineret, colaborează cu ONGT-urile, precum şi cu alte instituţii.”