Mai puțin de 500 de cadre didactice înscrise la Titularizare în Gorj

Loading

Doar nouă catedre titularizabile și 471 de candidați înscriși la Titularizare în Gorj în această vară. Deși nu există posture titularizabile,  cele mai multe dosare au fost depuse de educatoare și învățătoare.


„La examenul de titularizare din acest an s-au înscris 471 de candidați. Din păcate, catedrele pe care acești candidați s-ar putea titulariza sunt într-un număr extrem de scăzut. Avem o catedră de agricultură – horticultură, una de arhitectură, trei de educație fizică și sport, două de muzică populară, una de muzică vocal-instrumentală și una de pregătire, instruire practică, estetică și igienă a corpului omenesc, respectiv la maiștri. Oferta de posturi este extrem, extrem de limitată”, a declarant  inspectorul școlar general al județului Gorj, Dana Constantinescu.
Pe lângă posturile titularizabile, au fost scoate la concurs și posturile disponibile pentru o perioadă determinată. Pentru a deveni suplinitor, candidații trebuie să obțină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât și la inspecție.
„Un absolvent de facultate, chiar dacă are un modul pedagogic, nu poate să suplinească ore într-o unitate școlară, deci să funcționeze ca profesor suplinitor, dacă nu susține acest examen de titularizare. Există catedre întregi, catedră însemnând un număr de 18 ore, deci un post de profesor, care sunt rezervate fie pentru un concediu creștere copil sau din alte motive, fie există un număr de ore la o anumită școală, de asemenea rezervate unui titular, poate fi chiar directorul unității școlare sau din alt motiv”, a declarant șefa  ISJ Gorj.
Aproape 100 de candidate și-au depus dosarele pentru un post de educatoare.
Cele mai multe dosare au fost depuse pentru educatoare – 97, învățători – 60, discipline tehnice – 51, limba și literatura română – 37, educație-fizică – 37, limba engleză – 32, socio-umane – 29, matematică – 23, arte – 21, istorie – 12, geografie – 11, învățământ special – 10, informatică – 9, limba franceză – 8, fizică – 6, biologie – 5 și chimie – 2.