200 de milioane pentru SNLO, de la Videanu, să trăiască!

Prezent la Târgu Jiu la sfârşitul săptămânii trecute, după ce a declarat că-I susţin e pe directorii din minerit şi energie Daniel Burlan, Gheorghe Daviţoiu şi Eugen Tunaru, a anunţat că SNLO are şanse să primească un ajutor de stat de 200 milioane lei,  pe lângă compensarea promisă cu datoriile pe care Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare le are către societate.

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, îi susţine pe directorii din minerit şi energie
Ministrul Economiei, Adriean Videanu, îi susţine pe directorii din minerit şi energie

Ministerul Economiei are în vedere acordarea unui ajutor de stat, în valoare de circa 200 milioane lei, Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO), acesta urmând să fie notificat Comisiei Europene (CE), a declarat, luni, ministrul de resort, Adriean Videanu, într-o conferinţă de presă, citat de Mediafax.
“Ne gândim să acordăm un ajutor de stat eligibil către SNLO, sper să găsesc înţelegere la Ministerul Finanţelor, de vreo 200 milioane lei, care ar rezolva pe deplin situaţia. Obligaţia noastră către CE este să notificăm acest lucru”, a spus Videanu.
El a amintit că SNLO va beneficia de o compensare a datoriilor pe care le are la bugetul de stat cu sumele pe care le are de primit de la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN).
“SNLO nu este o societate cu probleme, e prinsă într-un blocaj generat de cei care au datorii, mai ales de RAAN, dar şi de la comunităţi locale. SNLO trebuie să încaseze 450 milioane lei, datoriile ei sunt de vreo 280 milioane lei, inclusiv către bugetul de stat”, a spus Videanu.
El a anunţat, recent, că ministerul face demersuri pentru ca autorităţile locale care au termocentrale cu datorii la SNLO să încaseze subvenţia de 45%, astfel încât banii să ajungă, în cele din urmă, la furnizorul de lignit.
Videanu a menţionat că la Compania Naţională a Huilei (CNH) situaţia este “puţin mai delicată” şi că speră să ajungă din nou, după 15 iunie, în Valea Jiului.
Săptămâna trecută, Videanu a anunţat că autorităţile vor discuta cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană acordarea de ajutoare de stat pentru ştergerea datoriilor CNH şi SNLO, în perspectiva includerii acestora în două entităţi energetice.

One Comment on “200 de milioane pentru SNLO, de la Videanu, să trăiască!”

  1. Cu un management prost,care nu urmareste decat sa fac in voie celor care l-au instalat,adica lui Condescu si Mantog nu cred ca va avea un rezultat pozitiv. In 2007, SNLO a mai avut parte de un ajutor de stat obtinut prin semnaturile lui Temelescu si acelasi Burlan, semnaturi care au pecetluit soarta minei Plostina de a se inchide. Care sunt rezultatele? Cu un manager care trebuie sa faca in voie sindicatelor si PD-L, rezultatele vor fi tot nule.

Comments are closed.