20 de școli din Gorj afectate de restrângerile de activitate ale profesorilor

ISJ Gorj va lucra cu o echipă de inspectori primenită în proporţie de peste 60%

Inspectoratul Școlar Județean  Gorj a dat publicității  lista cadrelor didactice și a posturilor/catedrelor care se restrâng în anul școlar 2017-2018. Potrivit situației prezentate, cadre didactice din 20 de școli sunt obligate să își găsească un nou post din toamna acestui an.

 

La nivelul județului Gorj, anul școlar 2017-2018 vine cu o reducere a numărului de norme didactice după reducerea numărului de elevi și, implicit, al numărului de clase. Astfel, 26 de cadre didactice din 20 de școli intră în restrângere de activitate iar de la 1 septembrie 2017 se vor prezenta la alte școli.

Se pierd două posturi de Biologie, un post Educație Fizică și Sport, două posturi Matematică, două posturi Informatică, șapte posturi Limba Română, două posturi Mecanică, patru posturi Educatoare, patru posturi Învățător. Se restrâng catedrele de Biologie  la Școala Gimnazială Dragotești și Liceul Tehnologic Tismana, catedra de Educație Fizică la Liceul Teoretic Novaci, catedrele de învățământ preșcolar de  la Școala Gimnazială Arcani, Școala Gimnazială Drăguțești, Liceul Tehnologic Tismana și Școala Gimnazială Berlești, Lihulești, catedra  de Geografie la Liceul Tehnologic Tismana, catedrele de Informatică la Liceul Tehnologic Bîrsești și Liceul Energetic, posturile de învățător de  la Școala Gimnazială Jupânești, Școala Gimnazială Săulești, Liceul Tehnologic Stoina și Școala Gimnazială Nr. 1 Motru, catedra de Limba engleză la Colegiul Economic ”Virgil Madgearu” Târgu-Jiu.  Cele mai multe catedre dispar la Limba Română  la Colegiul Tehnic Motru, Liceul Tehnologic Roșia de Amaradia, Liceul Tehnologic Turceni, Colegiul ”Gheorghe Tătărescu” Rovinari, Școala Gimnazială Bumbești-Jiu, Colegiul Tehnic ”Ion Mincu” Târgu-Jiu și Liceul Energetic Târgu-Jiu. Se restrânge activitatea și pentru Matematică  la Colegiul Tehnic Motru, respectiv Liceul Energetic Târgu-Jiu și Școala Gimnazială ”Gheorghe Tătărăscu” Târgu-Jiu.

Vestea bună este că  toți cei afectați de restrângerile de activitate vor trece prin evaluarea activității și, în funcție de punctajul obținut, vor putea opta pentru alte posturi în următoarea ședință de repartizare a posturilor vacante în învățământul preuniversitar. La acest moment sunt posturi pentru toți cei aflați în restrângere de activitate.