Ziua educației nonformale

Loading

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC), în parteneriat cu Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale și Institutul pentru Știintele Educației, a demarat la începutul acestui an proiectul N.O.N.F.O.R.M.A.L., menit să promoveze educația nonformală în România și să încurajeze actorii din toate cele trei sectoare (business, public și neguvernamental) în demersurile de a încorpora principiile educației nonformale în domeniile lor de activitate.
În aceste sens, între 28-29 septembrie 2012 va avea loc Ziua Educației Nonformale în România – cea mai lungă și nonformală zi din an!
În cadrul acestei Zile de Educație Nonformală vor avea loc evenimente la nivel local în 39 de județe din România. Aceste evenimente vor implica folosirea activităților și metodelor de educație nonformală în școli, licee, grădinițe, biblioteci, instutiții de cultură, organizații neguvernamentale, companii și instituții publice.
Ziua Educației Nonformale 2012 înseamnă peste 190 de activități de educație nonformală în toată țara, atât în mediul urban cât și rural, diverse și numeroase activități și metode de educație nonformală implementate la nivel local, peste 200 de organizații și instituții care realizează activități de educație nonformală.