Zilele Municipiului Târgu Jiu

Săptămâna viitoare se vor desfășura Zilele Municipiului Târgu Jiu, un întreg complex de manifestări având loc în această perioadă în reședința de județ a Gorjului.

Târgul de pe Jiu va fi, în curând, un furnicar de oameni ieșiti să-și petreacă timpul liber într-un mod plăcut
Târgul de pe Jiu va fi, în curând, un furnicar de oameni ieșiti să-și petreacă timpul liber într-un mod plăcut

Programul va fi foarte încărcat, după cum urmează: Marţi, 17 mai 2016- Târgul meşterilor populari olteni – Deschidere oficială;
Festivalul Național de Muzică Ușoară și Muzică Folk “Coloana Infinitului”; Expoziție foto – Târgu Jiu Odinioară; Festivitatea oficială de deschidere a Zilelor Municipiului Târgu Jiu – spectacol de sunet și lumini. Miercuri, 18 mai 2016: “Noi, artiștii” – eveniment-spectacol organizat de Liceul de Artă C-tin Brăiloiu;
O seară de muzică şi poezie românească – Lansare carte Sergiu Cioiu
Prezentare film – Tripticul; Târgul de pe Jiu – Deschidere oficială
Refacerea atmosferei Târgului de Odinioară.

Gorjeni celebri

Programul Zilelor Municipiului Târgu Jiu va continua cu manifestări dedicate unor gorjeni celebri: Joi, 19 mai 2016-
Brâncuși în România – Hermeneutica sculpturii brâncușiene”, Conferință susţinută de Matei Stîrcea-Crăciun, cercetător în cadrul Institutului de Antopologie „Francisc Rainer” al Academiei Române şi membru al Consiliului ştiinţific al Centrului de Cercetare, Documentare şi Promovare „Constantin Brâncuşi”; Festivitatea de dezvelire a stelei dedicate unei personalități gorjene: Alexandru Ştefulescu.

Festivități

Tot în data 19 mai 2016, se vor desfășura Ședința festivă a Consiliului Local și Festivalul Internațional de Literatură “Tudor Arghezi”, ediția a XXXVI-a – Deschiderea festivă; Târgul de pe Jiu – Refacerea Târgului de Odinioară.
Programul de vineri, 20 mai 2016, va fi următorul: UCB – Open Doors- Prezentarea Patrimoniului UCB și a Patrimoniului Cultural Administrativ și Turistic am Municipiului Târgu Jiu către directorii de licee din Oltenia și din Serbia (Valea Timocului)
Expoziția Taberei Internaționale de Arte Vizuale, Documentare și Promovare Artistică ,,Culoare și lumină în arta plastică contemporană gorjeană”, Ediția a III-a, Thasos (Grecia). Vor urma:
Festivalul Internațional de Literatură “Tudor Arghezi”,
PROCESIUNEA ÎNCHINATĂ SFINȚILOR ÎMPĂRAȚI CONSTANTIN ȘI ELENA, protectorii Municipiului Târgu-Jiu,
Spectacol muzică populară Școala Populară de Artă,
Spectacol muzică populară “Doina Gorjului” (invitat special – Ileana Ciuculete)

Program de week-end

Și week-endul va fi plin de manifestări dedicate Zilelor Municipiului Târgu Jium după cum urmează: Sâmbătă, 21 mai 2016- UCB – Open Doors- Prezentarea Patrimoniului UCB și a Patrimoniului Cultural Administrativ și Turistic am Municipiului Târgu Jiu către directorii de licee din Oltenia și din Serbia (Valea Timocului); Festivalul Internațional de Literatură “Tudor Arghezi”; Târgul Organizațiilor de Tineret; PARADA LICEELOR ȘI FLASH MOB. Duminică,
22 mai 2016: Gala Premiilor Elvira Godeanu, Invitat: Recital – Nicu Alifantis; SPECTACOL DE ÎNCHIDERE PENTRU ZILELE MUNICIPIULUI TÂRGU-JIU- Invitați: KORSAR, CABRON și DELIA.