Videanu în control la Gorj

Loading

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a venit în Gorj la sfârşitul săptămânii trecute, după cum a declarat, pentru a vedea care e soluţia pentru restructurarea industriei energetice, judeţul nostru având pe teritoriul său cele mai importante două termocentrale din România. Acesta nu a ratat ocazia de a vizita şi organizaţia PD-L Gorj, în care apele sunt încă tulburi, iar coaliţia cu PSD-ul e blocată.

Prezent la Târgu Jiu, Videanu i-a dat mână liberă în PDL Gorj lui Cosmin Popescu
Prezent la Târgu Jiu, Videanu i-a dat mână liberă în PDL Gorj lui Cosmin Popescu

Adriean Videanu a fost însoţit la întâlnirea cu presa de preşedintele interimar al PD-L Gorj, Cosmin Popescu, care este şi deputat din partea partidului în Parlamentul României. Ministrul a anunţat că în urma vizitei făcute în unităţile economice din domeniul energiei a hotărât ca fiecare manager să găsească cea mai bună cale de restructurare a activităţii, ţinând cont de faptul că cererea de energie pe piaţă e din ce în ce mai scăzută. Videanu nu a anunţat disponibilizări de personal, în schimb a spus că foarte curând energia va fii reorganizată ca în celelalte ţări dezvoltate ale lumii, în sensul că nu vor mai fii separaţi producătorii de energie pe cărbune de hidrocentrale sau centralele nucleare. Întrebat unde va fii sediul entităţii energetice care va conţine termocentralele Turceni şi Rovinari, acesta a declarat că nu s-a stabilit, încă.

Fan Manţog
Adriean Videanu, care este şi vicepreşedinte la nivel naţional al PD-L a fost luat la întrebări şi despre situaţie lui Ionel Manţog, care şi-a dat mai întâi demisia din funcţia de consilier personal al său, după care, la scurt timp, din cea de director al Complexului Energetic Turceni, acesta a declarat: „Ionel Manţog şi-a dat demisia din funcţia de consilier al meu, pentru că era incompatibil, odată ce l-am numit director la Turceni. Cât despre demisia sa de la Turceni, consider că a fost un gest de onoare, pe care l-a făcut pentru a-şi clarifica situaţia la instanţă, fără ca cineva să-i impună asta.”
Videan a mai anunţat că preşedintele interimar al PD-L Gorj, Cosmin Popescu, are întregul mandat din partea Biroului Naţional să facă numiri în organizaţie, iar dacă îl va alege pe Ionel Manţog, indiferent pentru care post, hotărârea sa va fii respectată.