Vasile Stângă: „Voi semna un nou contract cu Energia”

Loading

Stângă s-a decis în cele din urmă să rămână la Tg-Jiu pentru a încerca să aduca  din nou performanţa la Energia
Stângă s-a decis în cele din urmă să rămână la Tg-Jiu pentru a încerca să aduca din nou performanţa la Energia

Deşi finalul se sezon a fost unul deloc plăcut atât pentru handbaliştii de la Energia, cât şi pentru antrenorul Vasile Stângă, tehnicianul bucureştean are toate şansele să continue alături de gruparea gorjeană. Stângă a recunoscut că în cel mai scurt timp va semna o nouă înţelegere cu Energia. Antrenorul ,,pandurilor” mărturiseşte că deja îşi face planurile pentru sezonul următor, având deja o listă cu jucătorii care vor trebui să plece de la Tg-Jiu, dar şi cu alţii pe care şi-i doreşte la Energia.
Reporter: Îl vom vedea pe Vasile Stângă din nou pe banca Energiei la anul?
Vasile Stângă:
Săptămâna viitoare cred că voi semna un nou contract cu Energia. M-am decis în mare parte să rămân la Tg-Jiu. Eu am pus deja pe hârtie cam ce aş vrea, am vorbit şi cu domnul preşedinte Popescu şi în funcţie de bugetul pe care îl vom avea la dispoziţie, care am înţeles că se va ridica tot la cel din sezonul recent încheiat, vom încerca să găsim cele mai bune soluţii.
Rep.: Ştiu că atunci când aţi precizat termenii în care ve-ţi rămâne la Energia, aţi spus că una dintre condiţiile de bază ar fi formarea unei echipe competitive. La turneul de Cupa Românie aţi „ochit” vreun jucător?
V.S.:
Deocamdată nu este nimic concret pentru că doar am discutat cu vreo câţiva jucători şi ei nu pot să dea un răspuns pe loc. Nu am vrut să discut cu prea mulţi jucători, m-am limitat la doar doi-trei, care sunt toţi români. Este vorba în primul rând de postul de portar pentru că Kosanovic nu va mai fi oprit, apoi posturile de inter dreapta şi extremă dreaptă. Cei cu care am vorbit sunt fie la sfârşit de contract, fie sunt într-o situaţie mai delicată la echipa lor de club pentru că nu au primit bani. Este clar că nu pot să le dau numele pentru că suntem în negocieri şi aş divulga secretul tratativelor.
Rep.: „Piaţa” din România este prioritară?
V.S.:
În afară de discuţiile pe care le-am demarat la Cupa României, noi ne mai interesăm şi de jucători din străinătate. Am vorbit cu impresarii şi aştept să primesc un răspuns pentru postul de inter dreapta din Spania, este vorba de un stângaci. Chiar dacă vrem noi să găsim numai jucători români, mă tem că nu se prea poate, sunt prea puţini de valoare şi liberi de contract. Aşa că o să insistăm pe străini să vedem ce găsim.
Rep.: Mai mulţi jucători străini se află deja la sfârşit de contract cu Energia. Câţi dintre ei vor continua la Tg-Jiu?
V.S.:
Este adevărat că m-am decis asupra jucătorilor care vor trebui să părăsească Energia în această vară. Pe Kosanovic şi Stojanovic nu-i mai opresc, iar Coelho, am vorbit cu el şi şi-a exprimat dorinţa să plece. Are şi el o anumită vârstă şi vrea să se lase de handbal pentru că şi-a găsit un serviciu bun acasă. În ceea ce-l priveşte pe Veljkovic, încă nu m-am decis, prefer să mai aştept să vedem ce putem aduce.
Rep.: În afară de aceşti străini, cine va mai pleca de la Energia?
V.S.:
Din vară o să mai renunţăm şi la alţi jucători dacă vrem să facem echipă. Situaţia lui Mazilu este incertă, dar din punctul meu de vedere nu ştiu dacă mai poate juca handbal. Poate după ce o să-şi facă un exemen de specialitate o să ştim şi noi mai bine. În rest o să renunţăm la serviciile lui Stanciu şi probabil Radu Costel. Despre Vasiloiu ce să mai zic? Sper să-şi găsească echipă pe undeva… Ca şi Motoi dealtfel.
Rep.: Dar despre viitorul lui Păiuş ce se aude?
V.S.:
Cu Păiuş s-a rezolvat şi după discuţia pe care am avut-o cu el a fost de acord să rămână la Energia. Este un jucător de perspectivă, cu reale calităţi şi ar putea să ajungă handbalist adevărat. Sper să devină acel jucător de care Energia are nevoie, un aruncător bun.

vasile-stangaNu ne grăbim deloc pentru că avem destul timp la dispoziţie pentru a găsi jucători. Mai ales că, dacă ne referim la jucătorii străini, în unele ţări nici nu s-a terminat campionatul. O să insistăm pe jucătorii străini comunitari, chiar dacă regulamentul Ligii nu cred că se va schimba… Sunt cluburi care au investit bani serioşi, sunt jucători care se află sub contract aşa că este puţin probabil să se limiteze din nou numărul de străini la echipe.
Vasile Stângă, antrenor Energia Pandurii Tg-Jiu

Probe la Energia
Odată cu aflarea veştii că Vasile Stângă îşi va prelungi şederea la Tg-Jiu, principalii oficiali ai grupării de handbal gorjene se grăbesc să-i facă pe plac tehnicianului prin încercarea de a aduce întăriri la echipă. După ce, săptămâna trecută, atât preşedintele Grigore Popescu, cât şi antrenorul Stângă au făcut deja primul pas în acest sens, fiind prezenţi câteva zile la Sibiu la Cupa României pentru a tatona terenul la transferuri, responsabilii Energiei vor să facă acum, a doua mutare. Chiar dacă sezonul 2008-2009 s-a încheiat, handbaliştii de la Energia nu vor putea intra în vacanţă decât la sfârşitul acestei luni şi asta pentru că peste doar câteva zile la Tg-Jiu va începe o preselecţie de jucători, la care vor participa şi câteva eventuale achiziţii. Probele pentru cei care vor dori să semneze cu Energia Pandurii vor începe de miercuri, odată cu reluarea antrenamentelor şi vor continua până pe fata de 31 mai, atunci când este prevăzută oficial intrarea în vacanţa de vară a componenţilor grupării gorjene. ,,Noi ne-am înţeles deja cu domnul antrenor Stângă pentru a continua la Energia şi suntem decişi să ne apucăm de treabă pentru noul sezon. În perioada care a mai rămas până la intrarea în vacanţă vom încerca să aducem la Tg-Jiu câţiva jucători în probe şi dacă domnul Vasile Stângă va fi mulţumit, atunci cei care şi-i va dori, vor semna cu Energia. Oricum vom avea timp suficient să facem echipă până la începerea noului campionat pentru că bugetul se va ridica cam tot la cât a fost şi sezonul acesta”, a ţinut să declare preşedintele secţiei de handbal Energia, Grigore Popescu.

One Comment on “Vasile Stângă: „Voi semna un nou contract cu Energia””

  1. dl vasile stinga sunt o fana de a dv in sfirsit v.am gasit cu mult respect va doresc multa sanatate si multa liniste sufleteasca ati fost si veti ramine o adevarata persoana .va doresc tot cei mai bun

Comments are closed.