Vasile Stângă: „O concurenţă cinstită” la Energia Pandurii

După câteva săptămâni bune de la reunirea lotului, formaţia gorjeană de Ligă Naţională, Energia Panduri Tg-Jiu a început în aceste zile şi primele antrenamente de joc. Aflat la un nou început de drum cu Energia, tehnicianul Vasile Stângă îşi atârnă marile speranţe pentru sezonul viitor de cum va decurge pregătirea din această vară. Stângă mărturiseşte că greul abia acum urmează, odată cu omogenizarea lotului, însă pare destul de mulţumit că în echipa sa există cu adevărat concurenţă pe posturi. Chiar dacă nu au venit decât de câteva zile la Tg-Jiu, câţiva dintre străinii Energiei au fost deja remarcaţi de antrenorul Vasile Stângă, care este convinsă că jucătorii transferaţi recent îşi vor dovedi valoare şi în primele partide oficiale din sezonul 2009-2010.

vasile-stangaReporter: A început greul sau uşorul pentru Energia?
Vasile Stângă:
Cred că a început greul pentru că perioada care vine se leagă de omogenizarea echipei, de relaţiile de joc. Dar, deocamdată putem să spunem că suntem în grafic.
Rep. : Au „acumulat” jucătorii destul?
V.S.:
Da, cel puţin fizic stăm foarte bine. Acum va trebui să lucrăm doar la capitolul tactic. Pentru jucători probabil că pregătirea fizică a fost mai grea, dar vă spun că pentru mine pregătirea tactică va fi mai grea, mai dificilă.
Rep. : Cum se simt noii veniţi la echipă?
V.S.:
Aş zice că destul de bine, s-au acomodat şi oricum ştiam că nu vor fi probleme pentru că sunt jucători profesionişti, care se integrează foarte repede în jocul de handbal.
Rep. : Dar cine s-a acomodat cel mai repede din cei veniţi recent la Energia?
V.S.:
Păi sârbii… Ei, de regulă se acomodează primii pentru că aşa sunt ei, aşa e naţia lor. Iar macedoneanul Kucrika s-a integrat foarte repede şi demonstrează că este profesionsit adevărat şi un jucător de valoare. Şi croatul Kapular la fel. Vukas este puţin mai posomorât acum, că i-a plecat prietena din oraş, dar sunt convins că îşi va reveni. Cubanezul Humberto parcă se arată ceva mai greoi, dar încet, încet îşi va intra şi el în ritm.
Rep. : A mai apărut un om în plus la echipă? Se pare că aţi rezolvat problema şi cu tânărul Criciotoiu…
V.S.:
Criciotoiu este acum al nostru. Domnul preşedinte Popescu s-a înţeles cu el şi trebuie să semneze şi contractul pentru că s-a rezolvat şi cu Federaţia. Cred că va fi surpriza echipei. Mai trebuie lucrat puţin la viteza de execuţie, la viteza de deplasare în tere, la relaţiile de joc, dar este un jucător de mare viitor.
Rep. : Se simte deja concurenţa în echipă?
V.S.:
Da şi chiar mă bucur că există. Asta aşteptam de ceva vreme să se întâmple pentru că până acum nu prea aveam multe variante la dispoziţie. Sunt câte doi jucători pe fiecare post şi chiar le-am spus la băieţi că trebuie să fie o concurenţă cinstită. Nu e vorba să le ia cineva locul, de jucat vor juca toţi deoarece campionatul este foarte lung şi foarte dur. Deci fiecare va juca minutele corespunzătoare.
Rep. : Din păcate, aveţi din nou o problemă cu Ionuţ Mazilu.
V.S.:
Aşa este, Jan are acuză din nou dureri la genunchi. În această joi, el va pleca la Bucureşti, la doctorul Pompiliu Popescu şi va fi consultat. Să vedem apoi ce vom afla. Păcat de acest băiat că nu scapă de problemele medicale.
Rep. : Urmează şi primele amicale…
V.S.:
Da, aşteptăm cele două jocuri cu Clujul pe datele de 6 şi 7 august, atunci când se va face şi prezentarea echipei. Aceste partide amicale vor fi foarte importante pentru noi, pentru tonusul echipei, pentro forma sportivă de la startul campionatului. Avem programat participarea la 3 turnee, unul la Baia Mare, altul la Cheajna şi ultimul la Tg-Jiu.