Vasile Popeanga: „Minerii nu mai votează cum vrea Condescu”

Loading

vasile-popeangaDeputatul PSD Vasile Popeangă nu vede cu ochi buni soarta mineritului din Gorj, atât timp cât acesta e condus de PD-L. El spune, însă, că “agentul electoral Condescu” nu mai are aşa mare trecere în faţa minerilor şi că, din informaţiile pe care le deţine, aceştia nu vor mai vota aşa cum le cere liderul lor, motiv pentru care puterea la Gorj va fi preluată de PSD.
Reporter: Cum vedeţi situaţia mineritului gorjean, aflat la un moment de cumpănă, ca finanţist. Care e soluţia ?
Vasile Popeangă:
Situaţia de la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia mă îngrijorează cel mai tare, pentru că acolo e situaţia cea mai gravă, creanţele bugetare depăşind cu mult 3000 de miliarde lei vechi, care provin, în principal, de la RAAN, CET Arad şi CET Braşov. Normal, trebuie ca Guvernul să dea o hotărâre sau o ordonanţă, prin care să preia la rezerva de stat o cantitate de apă grea de la Severin, cu banii de pe ea urmând să fie plătite datoriile către SNLO. De asemenea, trebuie subvenţionate primăriile Arad şi Braşov, pentru a-şi putea plătii datoriile către societatea minieră şi abia atunci aceasta va fi adusă pe linia de plutire.
R: Dacă situaţia se rezolvă, ce trebuie făcut pe viitor, pentru a nu se mai ajunge în astfel de situaţie?
V.P.:
În primul rând, trebuie stabilită cantitatea de cărbune exactă, în funcţie de strategia energetică ce urmează să fie adoptată. Răspunderea aparţine ministrului Economiei, Adriean Videanu şi PD-L-ului, care au puteri depline, pentru că PSD-ul nu are pârghii să facă presiuni asupra lor, întrucât nu au nici măcar un director în domeniu, la Gorj, cu toate că aşa ar fi trebuit, după cum au votat gorjenii.
R: Cine are dreptate, dacă punem în balanţă cererile sindicatelor cu oferta administraţiei?
V.P.:
Păi clar, au dreptate sindicatele. Ei au dreptate să ceară să fie chemaţi la masa negocierilor când se stabileşte programul de restructurare, e normal să dorească stabilitate, e normal să ceară reactualizarea şi aplicarea Ordonanţei 116/2006 privind protecţia socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective.
R: Ministrul Videanu, împreună cu alţi factori de răspundere au venit la Târgu Jiu să anunţe soluţiile găsite.
V.P.:
Mă surprinde faptul că abia acum au găsit soluţiile. Problema cu creanţele trenează de mai bine de doi ani. S-au calculat penalităţi la întârziere de către stat pentru SNLO, schema pentru ajutoare de stat trebuia aprobată de Uniunea Europeană, nu de Consiliul Concurenţei, ca înainte. Sper ca prezenţa lui Videanu la Târgu Jiu să fie un moment electoral benefic pentru partidul lui, dacă va veni cu promisiuni corecte. Rămâne de văzut dacă rămân doar în faza de promisiuni, sau vor fi şi respectate.
R: Vor influenţa deciziile luate de Ministerul Economiei votul minerilor?
V.P.:
Dacă nici acum nu se rezolvă favorabil problemele ridicate de mineri, atunci înseamnă că agentul electoral al PD-L Marin Condescu nu mai are nici o credibilitate, dacă nu şi-a pierdut-o, deja. Sunt curios dacă minerii vor mai vota cum vrea el, iar din informaţiile pe care le deţinem, se pare că nu.
R: Îi vedeţi pe mineri votând PSD-ul?
V.P.:
Minerii sunt social- democraţi şi au un sprijin deosebit anunţat de preşedintele PSD, Mircea Geoană şi de parlamentarii PSD. Aşa că, da, îi văd votând PSD-ul.

One Comment on “Vasile Popeanga: „Minerii nu mai votează cum vrea Condescu””

  1. Felicitari,Vasile,tine aproape,ca-ti sta bine.noi sintem cu voi,asa e,numai ca ei nu stiu cum fac de va rup peste tot afisele electorale,si se dau in petec de coltosi si indrazneti!Fiti si voi mai infipti si mai decisi!!!!!!!!!!!!!!Numai asa vom invinge si ne vom impune!!!!!!!!!!!!!!!!
    Sa ne ajute Dumnezeu Vasile!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ai grija de tine si de judetttttttttttttt!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Comments are closed.