Urcatul oilor la munte, la Novaci

Duminică, 20 mai 2012, oraşul Novaci a îmbrăcat straie de sărbătoare, cu ocazia celei de-a 45-a ediţie a Festivalului “Urcatul Oilor la munte”, la care au participat localnici din Novaci, Polovragi, Baia de Fier şi Crasna, dar şi gorjeni din alte localităţi.

“Ciobăniţele” de la Doina Gorjului şi colegii lor i-au încântat pe privitori cu dansurile lor
“Ciobăniţele” de la Doina Gorjului şi colegii lor i-au încântat pe privitori cu dansurile lor

Festivalul a început în centrul oraşului cu un spectacol specific ciobănesc, a urmat parada portului popular, după care participanţii au mers să se distreze la bâlciul organizat de autorităţi, unde a fost amenajat şi un târg de produse populare.
Manifestarea a reunit zeci de profesionişti şi amatori: AnsamblulArtistic Profesionist „Doina Gorjului“, ansambluri din Baia de Fier, Novaci, Polovragi, Sibiu și Hunedoara. Mariana Anghel, Robert Târnăveanu şi Alina Pinca.
Primarul oraşului Novaci, Pantelimon Todea, speră ca activităţile organizate cu ocazia festivalului să aducă un plus de popularitate zonei, turismul fiind soluţia dezvoltării oraşului novaci: “Avem o zonă frumoasă, avem Transalpina, care s-a asfaltat şi atrage turiştii pe timpul verii, avem Rânca, ce-i atrage şi iarna şi vara, trebuie să ştim să ne promovăm frumuseţile, să dezvoltăm infrastructura, iar Novaciul va deveni un oraş înfloritor, prin dezvoltarea de activităţi în domerniul turismului.”