Universitatea ”Constantin Brâncuși” își ”urechează” doi dintre profesorii candidați la primar

 4,508 total views

Conducerea Universităţii “Constantin Brâncuşi” din Tg-Jiu s-a văzut obligată, printr-un comunicat de presă, să intervină în disputa electorală a doi dintre profesorii săi. Astfel, doi dintre candidații la Primăria Tg-Jiu, primarul Marcel Romanescu şi Luminiţa Popescu, candidat Pro România, ambii profesori universitari în cadrul UCB, au fost avertizați că fac de râs Universitatea.

UCB “se dezice de comportamentul neacademic” al lui Marcel Romanescu şi critică declaraţiile Luminiţei Popescu referitoare la folosirea cenuşii de la termocentrale pentru diferite materiale de construcţii.

„Conducerea executivă a Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu se dezice de comportamentul neacademic, chiar grobian al lui Marcel Romanescu. Asemenea acte de conduită ale unui conferențiar universitar generează grave prejudicii de imagine, diminuând prestigiul instituției noastre, mai ales că persoana implicată este și primarul în funcție al Municipiului Târgu Jiu. Conducerea executivă va solicita învestirea Comisiei de Etică pentru investigarea acestor fapte reprobabile, mai ales că Marcel Romanescu nu este la prima abatere de acest gen.

Totodată, conducerea executivă nu este de acord cu afirmațiile hazardate ale candidatului Luminița Georgeta Popescu cu privire la aplicarea unui proiect al Univesității într-un eventual mandat de primar pe care speră să-l câștige. Acel proiect a fost realizat de o echipă de cadre didactice și cercetători din cadrul UCB și nu poate fi însușit de o singură persoană pentru a câștiga notorietate electorală.

UCB interzice tuturor candidaților să folosească numele Universității, proiectele sau realizările instituției pentru a se promova electoral. Ne exprimăm surprinderea cu privire la afirmațiile candidatului Luminița Georgeta Popescu în legătură cu utlizarea în construcții a cenușii de la termocentrale, despre care, într-un articol publicat în 2012, doamna Luminița Georgeta Popescu scria că ar conține elemente periculoase pentru sănătatea omului (arsenic, mercurc, cadmiu, plumb). Păstrând neutralitate în campania electorală, comunitatea Universității nu poate rămâne indiferentă față de exemplele de genul celor de mai sus” a transmis biroul de presă al Universității.

One Comment on “Universitatea ”Constantin Brâncuși” își ”urechează” doi dintre profesorii candidați la primar”

Comments are closed.