Un proiect pentru sănătatea copiilor romi

În cursul lunii iulie 2009 la nivelul Şcolii Generale Ceauru din comuna Băleşti s-au desfăşurat activităţi din cadrul proiectului „Învaţă să trăieşti sănătos”, demers organizat de Uniunea Romilor Creştini din România în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj şi Consiliul Judeţean Gorj. 50 de elevi de la unităţile şcolare din comună au făcut trei săptămâni de cursuri şi activităţi extraşcolare în baza acestui proiect.

50 de elevi romi au participat, sub îndrumarea profesorilor lor la ecologizarea râului Jaleş
50 de elevi romi au participat, sub îndrumarea profesorilor lor la ecologizarea râului Jaleş

Circa 50 de elevi romi din comuna Băleşti, judeţul Gorj, au participat în perioada 6-25 iulie 2009 la cursurile organizate în cadrul proiectului „Învaţă să trăieşti sănătos”, demers organizat de Uniunea Romilor Creştini din România în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj şi Consiliul Judeţean Gorj.
Principalul obiectiv al proiectului este creşterea numărului de romi din Gorj care adoptă un stil de viaţă sănătos şi ameliorarea stării de sănătate a elevilor prin informarea lor corectă. Şcolile cuprinse în program au fost Şcoala Generală „Voievod Litovoi” din Târgu-Jiu, Şcoala Generală Ceauru-Băleşti, Şcoala Generală Negomir, Şcoala Generală Godineşti, Şcoala Generală Peşteana şi GŞI Peştişani. Cursurile s-au desfăşurat în fiecare zi a săptămânii şi au avut o durată de 2-4 ore.ecologizare-2
Acesta este al doilea proiect european accesat de Uniunea Romilor Creştini din România (URCR), pentru îmbunătăţirea situaţiei cetăţenilor de etnie rromă din judeţul Gorj. Valoarea proiectului se ridică la 54.000 de euro, fonduri obţinute de la Uniunea Europeană, la care se adaugă peste 6000 de euro din partea URCR. Proiectul „Învaţă să trăieşti sănătos” s-a desfăşurat şi cu sprijinul Consiliului Judeţean şi al Centrului Judeţean de Educaţie şi Asistenţă Educaţională Gorj.
La nivelul Şcolii Generale Ceauru din comuna Băleşti proiectul a beneficiat şi de sprijinul Primăriei Băleşti care a pus la dispoziţia participanţilor un mijloc de transport. Tot în comun s-a organizat şi o acţiune de ecologizare pe râul Jaleş. Activităţile didactice au fost coordonate de următoarele cadre didactice: Cornel Şomâcu, Dumitru Firoiu, Irina Spineanu, Didona Lăzăroiu, Ilie Lăzăroiu, Maria Ştirbu, Felicia Constantinescu ş.a.

3 Comments on “Un proiect pentru sănătatea copiilor romi”

  1. Aveti activitati la nivelul scolii si in vacanta? Ca in timpul anului scolar……. nu prea sunt cadre pentru desfasurarea orelor, iar acum mai nou completeaza in vacanta. Din septembrie pana in iunie vor pleca la cursuri ca sa le sustina in vacanta, sa poata lua gradatie.

  2. buna as dori si eu o fata frumoasa de acolo chiar am vazut care si eu am fost la asfel de scoala pesteana si dupa aia la sacel din cauza parintilor pentru ca nu aveam atunci posibilitatea de a trai.

  3. buna as dori sa fac cunostinta cu fata aia care are tricou,si scrie pe el,,shout more,daca se poate si cu fata aia din dreapta daca se poate cu tricou alb,va rog frumos multumesc mult.

Comments are closed.