Un microbuz școlar electric pentru școlile din Bălești

Consiliul Județean Gorj a adus în Gorj  primele 22 de microbuze electrice, achiziționate în cadrul proiectului „Microbuze electrice pentru elevii județului Gorj”. Unul dintre microbuzele școlare  a ajuns la Bălești altele la Negomir, Roșia de Amaradia, Glogova, Slivilești, Dănciulești, Dragotești, Prigoria, Baia de Fier, Borăscu, Căpreni, Crasna, Licurici, Logrești, Vladimir, Bumbești Pițic, Hurezani, Polovragi, Runcu, Stănești, Peștișani și Săulești. Primarul din Bălești, Mădălin Ion Ungureanu și directorul școlii din localitate, Cornel Șomîcu, spun că acest microbuz achiziționat de Consiliul Județean Gorj contribuie la confortul și siguranța elevilor din Bălești.

Marți, 28 mai 2024, au ajuns în școli 22 din cele 27 microbuze școlare contractate, acestea fiind distribuite către UAT-urile declarate eligibile în cadrul proiectului. Valoarea totală a proiectului este de 30.776.011,20 lei (fără TVA).

Obiectivul proiectului „Microbuze electrice pentru elevii Județului Gorj” vizează îmbunătățirea condițiilor de transport prin furnizarea de microbuze școlare „verzi”.

„Aceste microbuze reprezintă mai mult decât un simplu mijloc de transport. Ele sunt un simbol al angajamentului nostru pentru educația de calitate și protejarea mediului. Împreună, construim un viitor mai verde și mai bun pentru copiii noștri!”, a declarat Cosmin Mihai Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

Mădălin Ion Ungureanu, primarul comunei Bălești, a declarat în exclusivitate pentru ”Vertical”: ”Țin să mulțumesc domnului președinte Cosmin Mihai Popescu pentru încă o promisiune îndeplinită, elevii și preșcolarii din Bălești vor beneficia  de condiții adaptate standardelor europene de dezvoltare sustenabilă, inclusiv în asigurarea transportului de acasă la școală și invers. La Bălești investim în Educație și ne bucurăm că suntem sprijiniți și de autoritățile  județene.”

Microbuzele electrice vor intra în traseu într-o perioadă foarte scurtă după ce vor fi îndeplinite toate condițiile legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *