UMFST ”George Emil Palade” Tg-Mureș își înființează propriul liceu

 499 total views

Consiliul Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP) a aprobat în ședința de joi, 21 iulie 2022, înființarea, în cadrul Colegiului Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, a două clase de învățământ liceal cu profil Real: Științele naturii (bilingv limba engleză) și Matematică-informatică (bilingv limba engleză).

După emiterea Ordinului de Ministru care va confirma decizia de astăzi, cele două clase aprobate (28 de locuri, fiecare) vor intra în sistemul public de învățământ, Colegiul UMFST adăugându-se astfel rețelei școlare de învățământ preuniversitar de stat din Târgu Mureș.

Colegiul își va începe activitatea cu clasa a IX-a, în anul școlar 2023/2024.

Prin înființarea nivelului de învățământ liceal la UMFST, elevii vor putea beneficia de un învățământ modern, de experiența unor profesori care predau la universitate și de acces la toată infrastructura universității. Astfel, Colegiul UMFST își propune să își pregătească, într-un cadru adecvat, viitorii studenți ai universității.