Ultima sută de metri pentru Nikolic and Co.

Au mai rămas doar câteva zile până la primul joc oficial al formaţiei de baschet Energia Rovinari, iar antrenorul Slobodan Nikolic speră să pună la punct minusurile sesizate în amicale.

De la Louis Darby se aşteaptă a fi şi în sezonul 2012—2013, motorul principal al Energiei.
De la Louis Darby se aşteaptă a fi şi în sezonul 2012—2013, motorul principal al Energiei.

Înainte de a intra în febra jocurilor oficiale, Energia a disputat, sâmbătă, la Tg-Jiu, ultimul amical, cu nou promovata Timba Timișoara, o echipă ce s-a dovedit a fi incomodă pentru gorjeni în primele trei sferturi. Formaţia gorjeană a încheiat confruntarea din „Sala Sporturilor” cu un avantaj de 15 puncte, scor 75-60, însă partida a durat cu aproximativ un minut mai puțin, deoarece antrenorul oaspeților şi-a retras echipa de pe teren. Aliniind o echipă din care a lipsit conducătorul de joc Stefan Nikolic (absent din motive medicale), Energia a suferit mult în prima parte a meciului, în special în faza de atac. Cu Gliga în teren vreme de 25 de minute, cu un Roșu încă departe de ceea ce așteaptă Nikolic de la el și cu o atmosferă de vacanță, atât în tribune cât și pe teren, oaspeții au preluat inițiativa și au câștigat primele 20 de minute cu 36-28. Sfertul al treilea a fost cel în care echipa gorjeană a început să-și revină și înaintea ultimelor zece minute s-a intrat cu um scor egal, 50-50. Energia a jucat bine și în acest ultim sfert, însă pe final, supărat pe o decizie luată de arbitrii, antrenorul celor de la Timba Timișoara, Bogdan Murărescu, și-a scos echipa de pe teren și a trimis-o la vestiare fără a mai reveni asupra deciziei, astfel că partida s-a încheiat înainte de limită, când tabela arăta 75-60 și mai puțin de un minut de joc.

Plusul numit Atanackovic

Deşi a avut ceva emoţii în prima parte a întâlnirii amicale cu proaspăta promovată Timba Timişoara, o echipă extrem de „arţăgoasă”, tehnicianul Energiei, Slobodan Nikolic, s-a arătat mulţumit de jocul elevilor săi la finalul meciului cu bănăţenii. După ultimul test dinaintea debutului oficial, antrenorul plav crede că Energia Rovinari arată bine, mai ales că şi-a câştigat şi câţiva noi jucători, printre care şi Atanackovic. „Am jucat mai rău în primele 20 de minute, nu vreau să spun că prost. Am greşit mult, am ratat mult, nu au fost minute bune. Dar celelalte 20 de minute au fost bune. În partea a doua, scorul a fost 47-24. E un scor bun. Am avut ceva probleme în organizare pentru că Stefan Nikolic nu a putut juca. Dar Atanackovic a arătat de ce l-am adus, a jucat pentru echipă şi asta ne-a ajutat să ne distanţăm. În mare parte, noii veniţi s-au descurcat OK, deşi mai au ceva de lucru. Avem o pregătire fizică bună, suntem în grafic pentru debut. Meciurile oficiale vor arăta altceva, sunt sigur că nu vom juca ca în amicale, vom fi mult mai montaţi.”, a apreciat Nikolic.

Doar nişte… amicale

Cu un bilanţ de 5 victorii şi 3 înfrângeri în ultimele amicale desfăşurate în ţară, Energia a arătat atât pregrese în joc (în faza defensivă), dar şi inconstanţă (în ofensivă). Totuşi, dincolo de aceste rezultate în meciurile de pregătire, antrenorul Slobodan Nikolic s-a arătat total nedumerit de modul cum se tratează partidele amicale în România: „Nu înţeleg ce se întâmplă cu meciurile amicale din România. Toată lumea a fost nervoasă în meciurile amicale. Sunt amicale şi nu trebuie să apară nervii. Meciurile amicale sunt pentru a proba sisteme de atac şi apărare. În patru meciuri amicale am crezut că se joacă fotbal american, câteodată chiar rugby. La Craiova aveam toate motivele să scot echipa din teren, dar nu am făcut-o. Iar la fel, avem probleme la management, e cineva din conducere, nu vreau să dau nume, care şi acum, la pauza meciului cu Timba, era speriat, întreba ce se întâmplă. Nu înţelegea că sunt meciuri amicale…”, a punctat tehnicianul Energiei.

Au rămas 7 zile pentru a ne pregăti de Cupa României. Sunt optimist că ne vom prezenta bine acolo. Avem 5-6 jucători într-o formă foarte bună, Darby, Stefan, Lăpuşte, Steffel, Singleton şi Mocanu. E bine că sunt în formă pentru Cupă. Vom arăta mai bine acolo.
Slobodan Nikolic, antrenor Energia Rovinari