Trei luni cu mere pentru elevi

Loading

Guvernul a adoptat săptămâna trecută o hotărâre care prevede ca timp de 93 de zile să se acorde un măr pentru elevii de gimnaziu. Finanţarea va fi asigurată cu 9,7 milioane de euro de UE, restul banilor provenind de la bugetul de stat, iar programul va fi lansat la 1 noiembrie.

Aceasta este perioada în care elevii de gimnaziu vor beneficia de fructe gratuite
Aceasta este perioada în care elevii de gimnaziu vor beneficia de fructe gratuite

Începând din această toamnă, elevii de gimnaziu vor beneficia, așa cum s-a anunțat încă de anul trecut, de un program cu finanțare europeană care le aduce fructe proaspete. Acest program constă în acordarea zilnică, pe o perioadă de 93 de zile, începând de la 1 noiembrie, a unui măr pentru copiii din clasele I-VIII.
În perioada următoare consiliile judeţene şi consiliile locale vor lansa licitaţii publice pentru achiziţia merelor, măsura venind şi în sprijinul pomicultorilor români care în perioada următoare vor culege recoltele. Bineînțeles, fructele trebuie să îndeplinească anumite standarde de calitate.
De asemenea, programul prevede şi acţiuni educative adiacente, privind producţia de fructe şi alimentaţia sănătoase. Au fost alese trei forme de acţiuni adiacente: organizarea de vizite la fermele pomicole sau legumicole, la staţiuni de cercetare pomicolă sau legumicolă, prezenţa la evenimente de genul Ziua recoltei, expoziţii, târguri şi alte evenimente similare, organizarea de concursuri tematice cu premii, ca modalităţi practice, educative care să contribuie la dezvoltarea competenţelor elevilor prin activităţi de grădinărit, cum ar fi concursuri interactive în care copiii participă la plantarea de pomi, realizarea de broşuri sau materiale didactice al căror scop este cunoaşterea beneficiilor consumului de fructe şi legume proaspete.