Titularizare 2011: 25 de titulari fără examen

Dascălii cu note peste sapte au avut sansă de titularizare
Dascălii cu note peste sapte au avut sansă de titularizare

La începutul acestei săptămâni, Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj a aprobat ca 25 de cadre didactice care ocupă posturi de suplinitori prin concurs să devină titulari pe unitatea şcolară începând cu 1 septembrie 2011. Aceste cadre didactice au beneficiat de o reglementare a MECTS prin care suplinitorii peste nota 7 cu posturi valabile pe 4 ani puteau să se titularizeze.
Profesorii care sunt suplinitori calificati au putut să se titularizeze, din anul şcolar 2011-2012, în baza concursului susţinut anterior.. Potrivit unor instrucţiuni emise de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, cadrele didactice netitulare calificate încadrate în învăţământul preuniversitar prin suplinire, în anul şcolar 2010-2011, care au participat la concursul naţional unic de titularizare în ultimii trei ani şi au obţinut minimum nota şapte, devin titulare ale unităţii de învăţământ respective dacă se certifica viabilitatea postului/catedrei şi dacă este de acord consiliul de administraţie al şcolii respective. Profesorul putea deveni, oficial, titular pe post, începând cu data de 1 septembrie 2011, dar cu condiţia ca postul sau catedra solicitată să fie completă, să nu fie rezervată şi să aibă o valabilitate de cel puţin patru ani.
Astfel, Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj a aprobat ca de la 1 septembrie 2011, 25 de absolvenţi care au obţinut în ultimii trei ani note peste 7 la examenul de titularizare şi care ocupă momentan un post de suplinitor să devină titulari pe posturile respective. Cei 25 de suplinitori din localităţi precum Motru, Logreşti, Baia de Fier sau Bolboşi vor deveni titulari de la începutul noului an şcolar.
Justin Sebastian Paralescu, inspector şcolar general al judeţului Gorj, ne-a declarat: ”Această prevedere legală care permite titularizarea pe posturi viabile a cadrelor didactice ce au susţinut concurs naţional a atras peste 60 de solicitări. ISJ-ul a analizat 31 de dosare şi a aprobat 25 dintre acestea după ce a fost obţinut acordul Consiliului de Administraţie al şcolilor respective.

One Comment on “Titularizare 2011: 25 de titulari fără examen”

  1. S-au mai facut titularizari si pe posturi rezervate,sau pe posturi care nu aparusera pe portalul Inspectoratului,dar persoanele respective sunt fie sotii de membri PDL,fie membri PDL.
    Am impresia ca prevederea va dispare in anul scolar urmator,fiind adoptata pentru uzul celor apropiati PDL.
    Sa dea Domnul sa ma insel!

Comments are closed.