Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Gorjul » Spectacol folcloric la Mătăsari

Spectacol folcloric la Mătăsari

Submitted by on 22 June 2015articol citit de 1,241 ori | No Comment

spectacol-folcloric-matasariDupă ce, în această primăvară, comuna Mătăsari s-a înzestrat cu o casă de cultură nouă și modernă, acum se lucrează puternic pentru pregătirea unui grup folcloric al localității. Vineri, 19 iunie 2015, acesta a avut prima reprezentație pe scena casei de cultură, în fața membrilor comunității locale, într-un duplex cu grupul folcloric al comunei Bustuchin, care are o bună experiență în ceea ce privește participarea la spectacole și concursuri.
Gheorghe Gașpar, primarul comunei Mătăsari, a declarat că era nevoie de un suflu nou în activitatea culturală a Mătăsariului: „Acum, după ce am inaugurat casa de cultură, am decis că e nevoie să avem un grup folcloric ce va reprezenta comuna Mătăsari în concursuri și festivaluri, pentru ca activitatea culturală din localitate să fie mai puternică, iar casa de cultură să aibă activitate. Aici se vor face repetiții, vor fi organizate spectacole și alte acțiuni culturale.”
De pregătirea copiilor se ocupă Nicu Fâciu, inițiatorul acestui proiect, Angelica Mirea, Romeo Bălan, Alin Mureanu și Alina Goru.

Comments are closed.