Sorin Cârțu: „Pandurii ar merita un loc bun, unul de cupe europene…”

Fostul antrenor al Pandurilor, Sorin Cârţu, încearcă să găsească câteva explicaţii pentru rezultatele formaţiei gorjene din acest sezon al Ligii I.

Cârţu pare surprins cel mai mult că Pandurii nu mai este deloc o “autobază”, aşa cum se întâmpla pe vremea sa…
Cârţu pare surprins cel mai mult că Pandurii nu mai este deloc o “autobază”, aşa cum se întâmpla pe vremea sa…

Deşi nu mai este de o bună bucată de vreme în centrul atenţiei fotbalului românesc, tehnicianul Sorin Cârţu urmăreşte încă cu destul de mare interes Liga I. Mai ales atunci când vine vorba despre Pandurii Tg-Jiu, echipă pe care a antrenat-o în urmă cu câţiva ani şi căreia îi doreşte să calce pe urmele Universităţii Craiova. Cârţu pare impresionat de actuala generaţie de la Pandurii: “A surprins chiar pe toată lumea, deci şi pe mine. Dar la cum joacă, nu ar trebui să fie deloc o surpriză… Rezultatele o arată clar, iar în plus joacă şi frumos. Să vedem în continuare însă, ce se va întâmpla, pentru că prestaţia din partidele ce vor urma vor da măsura valorii şi a maturităţii. Dacă stau să-mi aduc bine aminte, s-au mai pozat unii în trecut şi cu clasamentul şi apoi nu a mers tocmai bine. Dar adevărul e că atunci erau alte obiective, altă echipă, alte resurse. Acum sunt toate şansele să se viseze la performanţă.”

“S-a mai căpătat experienţă la toate nivelurile…”

Plăcut impresionat de Pandurii, Sorin Cârţu încearcă să găsească şi o explicaţie pentru rezultatele formaţiei gorjene din ultima vreme. Sorinaccio crede că pionul principal în progresul Pandurilor este chiat tehnicianul Petre Grigoraş. “Ce s-a întâmplat până la urmă e legat bineînţeles de lot, s-a mers pe un anumit schelet de echipă, ve-zi lotul preuat de la Internaţional Curtea de Argeş, s-a mai căpătat experienţă la toate nivelurile, iar jucătorii tineri pe care se contează acum şi-au arătata valoarea. Deci rezultatele au venit în mod normal, având omogenitatea de partea ei, Pandurii a confirmat dorinţa de afirmare. În plus, acolo este acum şi un antrenorul foarte bun, Grigoraş a fost un pion perfect în încercarea performanţei şi i-a ieşit perfect. Este vorba despre o chimie perfectă între antrenor şi jucători. Ca să nu mai spun se simte din plin şi o anumită stabilitate financiară la mijloc. Eu am mai fost la multe echipe, dar la Pandurii există linişte şi echilibru, Condescu şi trupa lui oferă condiţii, el nu se bagă, te lasă să lucrezi. Deci secretul acestor rezultate ar fi lipsa de presiune, un lot omogen, multă muncă, linişte, modestie şi un antrenor pe măsură.”, crede Cârţu. Fostul tehnician al formaţiei gorjene îşi permite chiar să le dea şi câteva sfaturi Pandurilor, atunci când vine vorba despre posibilitatea realizării unei adevărate performanţe în acest sezon: “Câteodată e bine să visezi, altădată nu e bine, pentru că nu mai rămâi cu picioarele pe pământ. Pentru ca Pandurii să realizeze o performanţă notabilă în acest sezon, are nevoie de constanţă şi în acelaşi timp ar fi bine să meargă totuşi, măcar cu gândul la un loc de cupe europene. Dar nici nu trebuie pusă presiune pe jucători, pentru că mergând pe ideea asta, măcar în cupe, ar putea avea o satisfacţie la final. Trebuie să menţină un obiectiv sau o gândire pentru performanţă. Din punctul meu de vedere chiar ar merita un loc bun, unul de cupe europene. Dacă se va merge automat pe acelaşi lot.”, crede Sorin Cârţu.

Şi Săndoi laudă progresul gorjenilor: „Pandurii nu mai e o echipă mică, cum era odată”

Emil Săndoi, fostul antrenor al Pandurilor, ajuns acum selecţionerul naţionalei „mici”, îşi pune acum mari speranţe în echipa de fotbal gorjeană. Săndoi crede că Pandurii a câştigat deja respectul Olteniei şi merită să calce pe urmele Ştiinţei: “Pentru mine este clar, Pandurii a devenit acum un nume în fotbalul românesc, nu mai e deloc o echipă mică! Dacă ar fi peste toţ aşa cum este la Pandurii, cred că fotbalul nostru ar fi mai bun… Chiar le doresc din tot sufletul să ajungă în Europa. Dacă nu, măcar pe plan intern. Oltenia chiar merită din nou o echipă acolo, sus, în elita fotbalului românesc. Noi, cei din Craiova, am început să venim la Tg-Jiu din ce în ce mai des la meciuri pentru că din păcate, situaţia de aici o cunoaşte toată lumea. Da, la nivel intern, Pandurii ar putea să ajungă la finalul sezonului pe un loc de cupe europene, având în vedere modul în care a evoluat, rezultatele obţinute până acum. Sincer, m-aş bucura ca într-o bună zi să ajungă la nivelul Ştiinţei, măcar în campionatul României.”, declară selecţionerul.