Sorin Cârţu nu pare dispus deocamdată să revină la Târgu Jiu

Deşi numele lui Sorin Cârţu a fost pomenit destul de des în ultima perioadă în ceea ce priveşte o posibilă revenire pe banca tehnică a Pandurilor, antrenorul craiovean pare să infirme deocamdată această variantă. Cârţu neagă faptul că s-ar fi întâlnit cu preşedintele Pandurilor, Marin Condescu, şi spune că totul nu a fost decât un simplu zvon. „Sorinaccio” precizează că în acest moment se află încă în „pauză”.
Reporter: Cum se mai „vede” fotbalul din afara stadionului pentru Sorin Cârţu?
Sorin Cârţu:
Mulţumesc, bine… Oricum, doar ce am revenit dintr-o „excursie” prin Italia, la Roma, acolo unde am îmbinat utilul cu plăcutul, să-i spunem. Am fost acolo şi ca să mă mai „aerisesc”, dar şi ca să văd fotbalul la un alt nivel. Pentru că am şi putut urmări pe viu partida de pe „Olimpico” dintre AS Roma şi AC Milan.
Rep. : Şi aţi avut ce vedea?
S. C. :
Eu cred că da. Deşi toată lumea vorbeşte de spectacol, să ştiţi că la acest meci nu prea a fost vorba de aşa ceva. Însă, m-a impresionat uvertura tactică a celor două echipe, a fost un joc extrem de tacticizat, dar asta şi pentru că era vorba despre o miză foarte mare, un loc pentru Champions League. Eu asta am admirat cel mai mult la „fotbalul mare”, în special cel din Italia, acolo unde rigurozitate tactică contează foarte mult şi nu se vorbeşte cu atâta insistenţă de spectacol. Deşi e vorba despre jucători extrem de valoroşi, adevărata miză sunt doar punctele, rezultatele. Şi ştiţi foarte bine unde bat…
Rep. : Revenind mai aproape de noi, adică de fotbalul românesc, în speţă Pandurii, se vorbeşte tot mai mult despre o posibilă revenire a lui Sorin Cârţu la Tg-Jiu. Cât de adevărată este această „variantă”?
S. C. :
Nu aş vrea să vorbesc despre asta. Am citit şi eu prin presă despre asta, dar credeţi-mă că nu sunt decât nişte speculaţii, nişte zvonuri. Nu m-am întâlnit deloc cu domnul Condescu. Iar eu nu sunt genul să fac aşa ceva, mai ales că la Pandurii există încă un antrenor şi nu aş vrea să creez nici un fel de presiune.
Rep. : Totuşi, dacă vi s-ar mai cere să antrenaţi Pandurii în viitorul apropiat a-ţi mai face-o?
S. C. :
Hm… Păi dar de ce m-aş mai întoarce, ca să fie iar „de rău”? Că de asta pleacă un antrenor aşa cum mi s-a spus, că era de rău aşa că dacă m-aş întoarce ar fi la fel. Bine, adevărul e că orice este posibil, recunosc asta, mai ales pentru un antrenor din România. Dar deocamdată eu sunt în „pauză.”
Rep. : Referitor la meciul dintre Pandurii şi Universitatea Craiova, vă aşteptaţi să se ajungă la un derby al „suferinţei”?
S. C. :
Nu. Dar, din păcate fotbalul se cam joacă şi din prisma rezultatelor, ori cele două echipe au ajuns tocmai din prisma lipsei de rezultate în această zonă periculoasă. Dar încă nu este deloc târziu să revină, mai sunt etape destule până la finalul campionatului