Sondajele pentru USL Gorj făcute publice de PSD

Laurenţiu Ciurel, vicepreşedinte al Partidului Social Democrat filiala Gorj a făcut publice, în cadrul unei conferinţe de presă din 02 august 2011, sondajele partidului său la nivelul judeţului pentru Uniunea Social Liberală. Potrivit acestora, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, Ion Călinoiu ar câştiga conducerea Consiliului Judeţean Gorj cu 75% din voturi, iar Florin Cârciumaru ar fi din nou primar, cu 96% din voturi.

Laurenţiu Ciurel (foto stânga) e mulţumit de rezultatele USL Gorj în sondajele PSD
Laurenţiu Ciurel (foto stânga) e mulţumit de rezultatele USL Gorj în sondajele PSD

Sondajul a fost comandat de Partidul Social Democrat  pentru USL, la Centrul de Studii şi Cercetări Infopolitic, acesta fiind făcut prin metoda „faţă-n faţă” pe 1200 de subiecţi, în iulie 2011, marje de eroare fiind de 2%. Potrivit acestuia, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, Ion Călinoiu din partea USL ar câştiga alegerila la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj cu 75%, fiind urmat în sondaj de Ion Ruşeţ  din partea PDL cu 14%, Cosmin Popescu din partea UNPR cu 4% şi Ion Răuţ (candidat independent) cu 4%. De asemenea, Laurenţiu Ciurel a prezentat şi situaţia în care candidatul USL ar fi Dian Popescu, din partea USL şi nu Ion Călinoiu. În acest caz, Dian Popescu ar lua 49%, Ion Ruşeţ 22%, Ion Răuţ 16% şi Cosmin Popescu 9%.
În cazul candidaturii pentru Primăria Târgu Jiu, Florin Cârciumaru din partea USL e cotat cu 96%, fiind urmat de Marcel Romanescu din partea UNPR cu 2% şi Nicolae Daviţoiu, din partea PDL cu 1%.
Laurenţiu Ciurel spune că diferenţa pe care USL o are în sondaje faţă de partidele puterii nu este, însă, confortabilă: „Până la alegeri mai este mult timp. Se vor arunca mulţi bani în joc, pelerine, cizme, mai ales în mediul rural, aşa că nu trebuie să stăm liniştiţi. Votul politic pe Parlament a ieşti de 69% pentru USL; iar până la 51% cât trebuie să avem ca să preluăm puterea nu e mult.”