Soluţiile lui Grigoraș

Încercând să găsească cele mai bune soluţii de joc la Pandurii, tehnicianul Petre Grigoraş analizează câteva dintre compartimentele echipei gorjene.

Unitatea grupului pare să fie totuşi cel mai bun atu al Pandurilor pentru acest retur de campionat.
Unitatea grupului pare să fie totuşi cel mai bun atu al Pandurilor pentru acest retur de campionat.

Excluderea temporară a lui Cardoso din lotul Pandurilor pare să-i fi acordat o şansă neaşteptată tânărului Ionuţ Rada, care a trebuit să preia postul de fundaş central stânga în defensiva gorjeană. Cu atât mai mult, cu cât, înainte de ultima “ispravă” de pe teren a lui Cardoso, tehnicianul Petre Grigoraş nu îl urechea pe brazilian, ci chiar pe Rada: “Am observat un regres al lui Rada. I-am şi zis după jocul amical de la Severin  că sunt nemulţumit de el. Sper să-şi revizuiasă atitudinea. Mă aştept şi la Rada să-şi revină pentru că a avut meciuri în care a evoluat şi mai bine. Trebuie să revină de unde a rămas, să nu fie supărat pe faptul că nu a fost titular până acum.” Însă la doar câteva zile distanţă, sătul de gafele jucătorului cariocas, Grigoraş a făcut anunţul: “Mă văd nevoit să apelez la Rada. Poate acum va avea şi el şansa să arate cu adevărat ce poate. Eu am mai spus-o, nimeni nu are asigurat în echipa mea postul de titular.” Până la meciul cu Voinţa Sibiu, Ionuţ Rada a mai evoluat la Pandurii în acest sezon doar un singur minut, faţă de campionatul precedent, când a adunat 7 prezenţe, de două ori din postura de titular, reuşind chiar şi un gol (în partida contra “U” Cluj).

Ibeh, încă aşteptat
Un alt compartiment de la Pandurii, cel puţin la fel de important ca defensiva, şi care nu a dat satisfacţie în ultima vreme, este acela reprezentat de linia de atac. Deşi a încercat să acopere golul lăsat de plecarea lui Stromajer prin aducerea “în regim de urgenţă” a lui John Ibeh, antrenorul Petre Grigoraş a putut observa faptul că fostul jucător al Oţelului este încă departe de aşteptările cerute. În ciuda acestui aspect, Grig nu are altă soluţie decât să forţeze în continuare cu masivul atacant: “Ibeh va recupera prin jocuri, decalajul fizic. Dacă va avea forţa necesară, va reuşi să ducă toate partidele până spre final. Nu e încă 100 % acomodat cu oamenii, cu colegii, cu stilul de viaţă. Eu îl aştept pentru că am încredere în el, nu prea mult, pentru că meciurile sunt dese.”, a precizat antrenorul Pandurilor. Cel puţin la fel de multe aşteptări legate de compartimentul ofensiv, Grigoraş pare să le aibă şi din partea lui Vali Lemnaru, atacantul care traversează momentan o criză de formă: “De la Lemnaru am pretenţii mult mai mari, este un jucător matur. Aştept mai mult de la el pentru că a demonstrat că poate. Trece printr-o perioadă mai puţin benefică. Vreau mai mult de la el. În nici un caz nu o să-l reprofilez. Dacă joc cu un singur atacant central, Batin e momentan preferatul meu.”

Senegalezii au luat drumul Buzăului
În altă ordine de idei, începând din această săptămână, cei doi tineri senegalezi (achiziţionaţi de Pandurii în iarnă), au fost împrumutaţi la formaţia de ligă secundă Gloria Buzău. Astfel, conform înţelegerii între clubul gorjean şi gruparea buzoiană, atacanţii Bruno Gomis şi Emmanuelle Mbella vor evolua la Gloria cel puţin până în vară sub formă de împrumut, ulterior urmând a se lua o decizie clară în privinţa celor doi. Din câte se pare, decizia împrumutului senegalezilor era şi cea mai bună varianta pentru Pandurii Tg-Jiu, având în vedere că cei doi tineri fotbalişti nu au intrat în vederile lui Petre Grigoraş pentru returul de sezon, iar până în vară aceştia trebuiau să aibă cât mai multe meciuri în picioare, Liga a II-a fiind şi cel mai potrivit test.

„Dumitru abia prinsese curaj…”
Accidentarea lui Roberto Dumitru în amicalul de săptămâna trecută de la Severin, este privită cu destul de multă tristeţe de către antrenorul Pandurilor, Petre Grigoraş, deşi tânărul jucător de doar 17 ani era doar o soluţie de rezervă. După ce a fost plăcut impresionat de debutul lui Dumitru în Liga I (consemnat chiar în partida cu Dinamo, scor 2-2), Grig regretă că planurile atacantului “de buzunar” vor mai trebui să aştepte: “Îmi pare rău pentru Dumitru. Era selecţionat şi la lotul naţional, aveau un turneu în Italia. Îmi pare rău că s-a accidentat şi va lipsi o perioadă îndelungată de pe teren. Abia prinsese curaj. Cu Dinamo intrase destul de bine, ţinând cont că nu e uşor pentru un jucător de 17 ani să facă asta. Norocul lui e că este tânăr şi că are tot viitorul în faţă. Sper că atunci când va reveni, va da dovadă de acelaşi caracter pe care l-am remarcat când am decis să-l păstrez în lot.”, spune tehnicianul Pandurilor.