Singuri în coaliţie

Ionel Manţog a declarat că Partidul Democrat Liberal filiala Gorj a luat hotărârea să treacă la numirea oamenilor lor la conducerea instituţiilor descentralizate, fără să mai aştepte pe social democraţi la masa negocierilor. Primii anunţaţi sunt Liviu Andrei şi Marcel Romanescu, pe cele două posturi de subprefect.

Ionel Manţog îşi pune oamenii în funcţii fără acordul PSD-ului
Ionel Manţog îşi pune oamenii în funcţii fără acordul PSD-ului

După mai multe de­claraţii, conform cărora Partidul Social Democrat filiala Gorj era aşteptat la negocieri, în urma blocajului politic produs în prima parte a lunii ianuarie, se pare că democrat liberalii şi-au pierdut răbdarea. Fostul preşedinte al filialei, Ionel Manţog, care acum e consilier al ministrului Adriean Videanu şi acreditat din partea partidului să răspundă politic la Gorj de minerit şi energie, a făcut precizări şi în ceea ce priveşte negocierile în general.

Primii numiţi
Manţog a explicat cum s-au blocat negocierile şi ce va face partidul său în această situaţie: „PSD-iştii s-au supărat degeaba, pentru că numirile pe posturile din minerit şi energie s-au făcut la iniţiativa şi cu acordul lor. Noi am tot aşteptat ca situaţia să revină la normal, să se deblocheze negocierile, dar a trecut destul timp, aşa că vom începe numirea pe posturi fără PSD. Vom începe cu cei doi subprefecţi, care vor fi Liviu Andrei şi Marcel Romanescu, după care vor urma toate posturile care revin, conform protocolului, PDL-ului. Mă refer la cele la care avem şi factorii de decizie de la centru tot din PDL, ca să facă numirile, fără să avem nevoie de acordul PSD.”

Garda şi CJ în aşteptare
Manţog a fost mai puţin explicit, când a fost vorba să dea şi alte nume de viitori directori PDL. Acesta a precizat că s-a gândit, deja, care va fi comisarul şef de la Garda Financiară, dar nu s-a consultat, încă, cu colegii din partid. De asemenea, Ionel Manţog a spus că, dacă Radu Angheloiu nu va mai deţine funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, organizaţia sa e dispusă să negocieze tot ce se poate negocia. Potrivit unor surse PDL, declaraţia precedentă ar putea însemna Liviu Andrei vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, iar în locul lui, pe postul de subprefect, PSD-istul Marius Vlaicu.

„Nu-mi dau demisia”
Întrebat de ziariştii prezenţi la ultima conferinţă de presă dacă nu s-a gândit să-şi dea demisia de pe funcţia de director al Complexului Energetic Turceni, ca să urmeze exemplul colegului său de la Dolj, Constantin Iancu, numit la Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare, acesta a spus că dosarul său e aproape încheiat în instanţă şi că va arăta că nu e vinovat: „Nu am de ce să-mi dau demisia. Dosarul meu cu casa e aproape finalizat la instanţă, iar acuzaţia că m-am folosit de informaţii secrete nu e fondată, pentru că aceste informaţii erau cunoscute şi de oameni din afara sistemului.” Ionel Manţog a fost trimis în judecată pentru casa ce i-a fost construită de fosta Companie Naţională a Lignitului Oltenia prin metoda strămutării, după ce a cumpărat o proprietate din comuna Slivileşti ce urma să intre în programul de demolări necesare pentru extinderea perimetrului unei exploatări miniere.