Sindicaliştii lui Condescu se întâlnesc cu Videanu

Liderii sindicali din Federaţia Naţională Mine Energie vor avea o întâlnire cu ministrul Economiei, Adriean Videanu, pentru a discuta despre noua companie energetică Electra şi alte probleme legate de economia Gorjeană. Întâlnirea respectivă a fost stabilită de liderii sindicali în cadrul unei şedinţe pe care aceştia au avut-o astăzi la Târgu Jiu, Biroul Executiv al FNME stabilindu-şi programul de acţiuni pentru perioada următoare.

Marin Condescu a obţinut un nou mandat în fruntea sindicatelor minerilor şi dreptul de a negocia cu ministerul de resort

La sfârșitul săptămânii trecute s-au desfășurat la Herculane conferințele naționale de alegeri pentru Federația Națională Mine-Energie și pentru USMO. La prima organizație, Marin Condescu este președinte iar senatorul Ion Rușeț-prim-vicepreședinte. În cadrul USMO, structura de conducere este următoarea: Marin Condescu-președinte; Viorel Temelescu, Eugen Iovan, Marin Golea, Constantin Ureche-vicepreședinți; Gheorghe Etăgan-secretar general. Din această săptămână, noile conduceri au început să funcționeze.

Întâlnire cu Videanu
Uniunea Sindicatelor  Miniere din  Oltenia s-a reunit în formulă completă după alegerile de la Herculane. În cadrul primei şedinţe au fost aprobate acţiunile prioritare pentru luna aprilie, mai exact o întâlnire cu ministrul Adriean Videanu în cursul acestei săptămâni pentru negocierea unor probleme stringente: Bugetele de venituri şi cheltuieli ale societăţilor din minerit şi energie pentru anul 2010;  Contractul Colectiv de Muncă pentru anul 2010, în societăţile care intră în structura ELECTRA;  Structura organizatorică şi funcţională a noii entităţi economice ELECTRA;  Dezvoltarea locală şi regională prin dezvoltarea activităţilor miniere; Industria minieră, o soluţie pentru ţările afectate de criza economică.

Despre viitorul mineritului
Liderii minerilor au vorbit de asemenea de participare  în data de 22 aprilie 2010 la Conferinţa cu tema „ Mineritul modern în România – dezvoltarea durabilă locală şi regională în context european”.
Conferinţa este organizată de Portalul Naţional de Administraţie Publică în parteneriat cu Camera Deputaţilor, Comisia de Industrii şi Servicii şi CNIPMMR. În cadrul acestei conferinţe FNME şi USMO prin participanţi vor avea intervenţii în domeniile: Dezvoltarea locală şi regională prin dezvoltarea activităţilor miniere; Relansarea activităţilor de servicii pentru industria minieră; Pregătirea profesională în România pentru industria minieră;Impact economic pe diferite domenii de activitate în cazul dezvoltării activităţilor miniere;Industria minieră poate fi o soluţie pentru ţările afectate de criza economică?
Dintr-un comunicat de presă remis redacției am mai aflat că s-a aprobat programul negocierilor Contractului Colectiv de Muncă pentru unităţile din minerit şi energie viitoare, componente a Companiei Electra.

2 Comments on “Sindicaliştii lui Condescu se întâlnesc cu Videanu”

  1. CONDESCU PLANUIESTE PRIVATIZAREA MINERITULUI.OPRITI JAFUL SINDICAL.PARASITI STRUCTURILE SINDICALE ALE LUI MARIN CONDESCU.FACETIVA SINDICATE SEPARATE.CONDESCU SI GASCA LUI SPAIMA MINERITULUI.

  2. MA TEM CA MINERITUL SA NU FIE PRIVATIZAT PT CA VA INSEMNA CONDAMNAREA UNUI INTREG JUDET LA SARACIE

Comments are closed.