Siguranţa în şcoli o prioritate în oraşul lui Brâncuşi

Elevii şi cadrele didactice de la CCVM vor beneficia de o siguranţă sporită prin noul sistem video
Elevii şi cadrele didactice de la CCVM vor beneficia de o siguranţă sporită prin noul sistem video

Mai multe unităţi de învăţământ din municipiul Târgu-Jiu vor fi supravegheate de camere video, printr-un proiect accesat de reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu. Proiectul „Sistem de supraveghere pentru creşterea siguranţei în şcoli” are  valoarea totală  de 462.030,40 lei (inclusiv TVA).
Proiectul „Sistem de supraveghere pentru creşterea siguranţei în şcoli” contribuie la creşterea calităţii vieţii şi crearea de noi locuri de muncă în oraşe, prin reabilitarea infrastructurii urbane şi îmbunătăţirea serviciilor urbane în Municipiul Târgu-Jiu, valoarea totală a proiectului fiind de 462.030,40 lei (inclusiv TVA).
Obiectivul proiectului presupune achiziţionarea şi instalarea de nouă sisteme de supraveghere şi alarmare în 12 unităţi şcolare, echipamente necesare pentru creşterea siguranţei şi prevenirea criminalităţii pentru următoarele obiective: Grupul Şcolar Agricol Bârseşti, Colegiul Comercial „Virgil Madgearu”, Şcoala Generală „Voievod Litovoi”, Grupul Şcolar Transporturi Auto, Şcoala Primară şi Grădiniţa Drăgoieni, Şcoala Primară şi Grădiniţa Ursaţi, Şcoala Primară şi Grădiniţa Preajba, Şcoala Generală Bârseşti şi Grădiniţa Bârseşti.
Până acum, au fost finalizate cinci din cele nouă sisteme, lucrările la celelalte sisteme fiind în stadiu avansat, urmând ca până la sfârşitul lunii august sa fie finalizate. Aurel Popescu, viceprimar al municipiului Târgu-Jiu, a declarat presei referitor la acest proiect: „Au fost montate sisteme de supraveghere pentru creşterea siguranţei în cinci din cele nouă puncte prevăzute în program, ne bucurăm pentru că ştim cu toţii că atât pe plan naţional, cât şi pe plan local, au fost probleme cu devastarea în şcoli, probleme de zi cu zi care apar în unităţile de învăţământ, lucruri care creează un disconfort. Programul se apropie de final, se va finaliza înainte de începerea anului şcolar şi sper ca în continuare să asigurăm confortul în unităţile şcolare”.