Senatorul gorjean Ion Iordache s-a întors în PNL

Senatorul Ion Iordache a anunţat la 3 octombrie 2022, în plen, revenirea sa la grupul PNL, menţionând că a fost „îndepărtată” cauza care l-a determinat să părăsească acest grup parlamentar şi să activeze în grupul senatorilor neafiliaţi.

„Vreau să vă anunţ revenirea mea la grupul Partidului Naţional Liberal. Fac acest anunţ şi am luat această decizie, deoarece cauza care a făcut ca eu să plec din acest grup şi să activez în grupul senatorilor neafiliaţi a fost îndepărtată şi anume conducerea PNL de la acea vreme, dar şi a filialei Gorj, filială din care fac parte. În acest moment consider că s-a restabilit un climat de lucru corect şi de a se ţine cont în luarea deciziilor în interiorul partidului”, a precizat Iordache.

În noiembrie 2021, Iordache demisionase din grupul PNL, rămânând parlamentar neafiliat din grupul lui Ludovic Orban. Senatorul gorjean a fost până azi liderul filialei Gorj a partidului lui Ludovic Orban.

La acel moment, Iordache spunea că demisia lui ”este un act de protest faţă de actuala conducere a partidului care ia decizii fără consultare şi care urmăreşte doar interesele grupului care a acaparat partidul. Am amânat acest moment sperând ca, măcar în ultimul ceas, noua conducere a PNL să-şi amintească despre misiunea grea asumată anul trecut, să reformeze România şi să o transforme într-un adevărat stat de drept”.