Senatorul Cristinel Rujan semnalează probleme la controalele ANPC din Gorj

Loading

Invitat la emisiunea PANORAMIC de la postul național de televiziune EMI TV, senatorul Cristinel Rujan a luat poziție publică în privința controalelor realizate de echipele ANPC în Gorj în ultimele două săptămâni. Știm deja că aceste controale, care au vizat în special HORECA, au făcut ravagii în Gorj și ridică serioase semne de întrebare. Comisarii de la Gorj au fost ținuți departe de aceste lucruri, controalele fiind efectuate de echipe din Mehedinți.

„Protecția consumatorilor este foarte importantă și consider că orice practică neconformă cu legea se impune a fi sancționată, dar modalitățile prin care se realizează, în ultimele săptămâni, controalele de către reprezentanții ANPC la agenții economici, care activează în domeniul HORECA în județul Gorj, trebuie să fie adecvate, în raport cu atribuțiile și competențele legale, fără a se suprapune peste competențele DSV sau DSP. Sunt foarte multe semnale de la operatorii din domeniu, în sensul că echipele de control au acționat arbitrar, fără să țină cont de aplicarea principiului prevenției, care include și remedierea ad-hoc a deficiențelor sau a aplicării graduale a măsurilor ori sancțiunilor prevăzute de lege”, a declarat senatorul de Gorj, Cristinel Rujan.

Tot politicianul gorjean a subliniat că „oportunitatea controalelor nu intră în discuție, însă modul discreționar de manifestare al organelor de control este de neacceptat, dacă susținerile sesizate se vor confirma”.