Școlile din comuna Bălești vor fi dotate cu mobilier, materiale didactice și calculatoare de ultimă generație

În acest an școlar, Școala Gimnazială ”Antonie Mogoș” Ceauru-Bălești va fi dotată cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale pentru toate sălile de clasă. Finanțarea este asigurată prin PNRR, iar proiectul a fost depus și câștigat de Primăria Comunei Bălești. Elevii din comună vor beneficia și de un Centru de inovare  digitală, un alt proiect depus de UAT Bălești pentru finanțare prin PNRR.

Noul an școlar vine cu foarte multe vești bune pentru elevii de la Școala Gimnazială ”Antonie Mogoș” Ceauru-Bălești. Primăria Bălești a depus și a obținut finanțare pentru dotarea la standarde europene a tuturor sălilor de clasă prin proiectul ” DOTAREA CU MOBILIER, MATERIALE DIDACTICE ȘI ECHIPAMENTE DIGITALE A UNITĂȚILOR DE ÎNVĂȚĂMÂNT PREUNIVERSITAR ȘI A UNITĂȚILOR CONEXE ÎN BĂLEȘTI, JUD. GORJ COMUNA BĂLEŞTI”. Tot în această perioadă va fi pus în funcțiune un Centru de inovare în domeniul tehnologiei informației,  ce  va funcționa în cadrul celei mai mari unități de învățământ din comună.

”Unitățile școlare  din comuna Bălești  au fost, pentru mine, o prioritate încă de la începutul primului mandat. Avem  demarate, doar în această perioadă, investiții într-o creșă și o nouă grădiniță cu program prelungit, după cele de la Bălești și Ceauru. Au fost obținute finanțări consistente pentru dotarea cu mobilier și aparatură digitală a tuturor sălilor de clasă din comună. Adăugăm aici și un Centru de inovare în domeniul IT, o investiție ce va aduce bucurie tuturor tinerilor din comună”, ne-a declarat Mădălin Ion Ungureanu, primarul comunei Bălești.

Cornel Șomîcu, directorul Școlii Gimnaziale ”Antonie Mogoș” Ceauru-Bălești, ne-a declarat în exclusivitate: ”Proiectul Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe în Bălești, jud. Gorj, a fost conceput în urma analizei de nevoi realizată de către unitatea de învățământ. Astfel, prin implementarea proiectului, se urmărește dotarea cu mobilier si materiale didactice a laboratorului de informatică, conform OM 6416/2022 dar și  dotarea cu echipamente digitale a 20 săli de clasă. Tot prin acest proiect, se face dotarea cu mobilier și materiale didactice a 21 săli de clasă, dotarea cu mobilier, materiale didactice specifice și echipamente digitale a unui laborator de știinte (laborator fizică- chimie- biologie) și dotarea cu mobilier specific și materiale didactice  a unei săli de sport din cadrul Școlii Gimnaziale Antonie Mogoș, jud. Gorj – unitate cu personalitate juridică. Nu ne rămâne decât să mulțumim autorităților locale pentru sprijin și implicare”, a specificat profesorul Cornel Șomîcu.