Schimbări politice la foc automat

Noua putere instalată luna trecută în România a bătut recordul de viteză la schimbarea conducerilor complexurilor energetice Turceni şi Rovinari, precum şi la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia. Dacă guvernele trecute şi-au frânt mâinile, s-au rugat de foştii directori să-şi dea singuri demisia, le-au arătat „pisica” scoţând dosare de prin sertare, doar ca să-i atenţioneze că le au, ceea ce se cheamă curat şantaj, acum totul a mers ca uns.

Manţog (foto) şi Cârciumaru au mai puţine posturi politice de împărâit decât cereri
Manţog (foto) şi Cârciumaru au mai puţine posturi politice de împărâit decât cereri

Povestea cu „dăm jos neprofesioniştii voştri ca să punem profesioniştii noştri” s-a produs incredibil de repede. Astfel, Eugen Davidoiu, director general al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia pus de fostul guvern PNL a fost debarcat fără comentarii, în locul lui revenind Daniel Burlan(PDL), care a mai fost director înainte ca PD-ul să fie scos de la guvernare. În locul lui Laurenţiu Ciurel, la Complexul Energetic Rovinari a venit director general Gheorghe Daviţoiu(PSD), fost director la Exploatarea Minieră Rovinari.
Cu o zi întârziere a venit şi numirea noului director al Complexului Energetic Turceni, în persoana lui Ionel Manţog (PDL), care a avut ca cel mai înalt rang pe cel de secretar de stat în Ministerul Economiei şi Comerţului. Aici a avut loc o mică diversiune, pentru că cel anunţat pentru acest post era Tiberiu Trotea.

Nemulţumiri
Deşi împărţeala s-a făcut rapid, fără răsunete în presă, în interiorul organizaţiilor de la Gorj ale puterii au început, deja, fierberile. Florin Cârciumaru şi Ionel Manţog sunt acuzaţi pe la colţuri că nu şi-au ţinut promisiunile, mai ales că au început, deja, să apară noi numiţi în AGA şi consilii de administraţie, majoritatea fiind apropiaţi ai lui Manţog.
Acum, după marea împărţeală, mineritul şi energia fiind cele mai importante domenii ale Gorjului râvnite de partide, vor urma celelalte descentralizate, prefectura unde se instalează în cel mai înalt scaun Ion Florescu (PSD), fost senator şi cele două posturi de subprefecţi care sunt încă la bătaia peştelui.