Salbă de medalii la olimpiadele naționale

Loading

Munca dascălilor gorjeni  a fost încununată  în acest an cu mai multe premii obținute de elevi la fazele naționale ale olimpiadelor. Rezultatele parțiale de până acum arată premii la Matematică, Informatică și Tehnologii, fiind așteptate rezultate foarte bune și la alte discipline.

Elevii de la CNTV și alte licee s-au întors cu rezultate bune de la olimpiade
Elevii de la CNTV și alte licee s-au întors cu rezultate bune de la olimpiade

Elevii gorjeni au început să se întoarcă deja de la fazele naționale ale olimpiadelor cu rezultate bune, unele competiții fiind în desfășurare.

4 medalii la Matematică

Potrivit informaţiilor oferite de ISJ Gorj, patru dintre reprezentanţii Gorjului la Olimpiada Naţională de Matematică de la Sibiu s-au întors cu premii. Astfel, patru elevi gorjeni au reușit să obțină o medalie în cadrul competiției. Elevul Tribus-Leon-Roland Bălan, din clasa a VI-a în cadrul Școlii Gimnaziale „Constantin Savoiu” din Târgu Jiu, este cel care a obținut medalie de aur și mențiune în cadrul concursului. Diana Maria Banța, elevă în clasa a V-a la Școala „Gheorghe Tătărăscu” din Târgu Jiu, a obținut medalie de bronz. Elevul Alin Dondera, din clasa a VIII-a la Colegiul Național „George Coșbuc” din Motru, a obținut medalie de bronz, iar Andrei Comăneci, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, a obținut medalia de argint și este participant la baraj pentru OIM.

3 medalii la Informatică

Elevii gorjeni care au participat la Olimpiada Naţională de Informatică de la Piteşti-Liceu s-au întors acasă cu trei medalii, două de argint şi una de bronz. Toţi elevii din Gorj câştigători învaţă la Colegiul Naţional “Tudor Vladimirescu”(CNTV).
O treime dintre elevii gorjeni prezenţi la faza naţională a Olimpiadei de Informatică s-au întors cu premii de la Piteşti. Astfel, trei dintre cei nouă elevi (3 de clasa a IX-a, 3 de clasa a X-a, 2 de clasa a XI-a şi 1 de clasa a XII-a) care au reprezentat judeţul Gorj la Olimpiada Naţională de Informatică (liceu), ce s-a desfăşurat în perioada 4 – 9 aprilie la Piteşti, în judeţul Argeş, au reuşit să obţină medalii. Câştigătorii:  Mihai-Ionuţ Cernăianu, elev în clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu, a obţinut o medalie de argint; George Aurelian Popescu, elev în clasa a X-a la acelaşi colegiu, medalie de argint; medalie de bronz,  Radu-Dumitru Stochiţoiu, elev în clasa a XII-a tot la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu.

Mențiuni la Tehnologii

Elevii de la Colegiul Tehnic «General Gheorghe  Magheru » s-au calificat la Olimpiada Naționala de Tehnologii si în acest an atât la specializarea Tehnician ecolog şi protecția calităţii mediului clasa a XI-a si a XII-a cât si la specializarea Tehnician analize produse alimentare clasa a XI-a.
Concursurile s-au desfăşurat după cum urmează : la Buzău –Domeniul Protecția mediului, unde elevii Frăţilescu Ion şi Nanu Mădălina Georgiana au obţinut MENTIUNE; la Galaţi – Domeniul Industrie alimentară- eleva Negrea Maria Veronica a obţinut MENŢIUNE
Profesorul Simona Pătrăşcoiu, directorul adjunct al Colegiului Tehnic « General Gheorghe Magheru », a declarat : «Rezultatele obţinute de elevii noştri ne aduc, la fel ca în fiecare an, bucurie şi sentimentul de mândrie că suntem profesorii unor astfel de copii. Avem convingerea că şi la viitoarele concursuri si olimpiade ce urmează să se desfăşoare ( Informatica, Matematica, Chimie) elevii noștri vor avea rezultate cel puțin la fel de bune. Felicitări elevilor noştri şi profesorilor care s-au ocupat de pregătirea lor. »

One Comment on “Salbă de medalii la olimpiadele naționale”

Comments are closed.