Romanescu, al doilea subprefect

După Liviu Andrei, zilele trecute al doilea PD-L-ist gorjean a ieşit din rândurile partidului pentru a deveni subprefect al Gorjului. Acesta e Marcel Romanescu, fost deputat PD-L, care e hotărât să lase la uşa prefecturii culorile politice şi să se înţeleagă la fel de bine cu fostul său coleg de partid şi cu prefectul Ion Florescu, fost senator PSD.

marcel-romanescuMarcel Romanescu a fost învestit în funcţia de subprefect luni 30 martie 2009, în locul lui Sorin Arjoca, la aproape două săptămâni după colegul său de partid Liviu Andrei. Numirea prefectului şi subprefecţilor a durat foarte mult de la alegerile parlamentare, cu toate că se ştia că prefectul va fi de la PSD şi subprefecţii de la PD-L. Şi, deşi funcţiile s-au împărţit politic, prefecţii şi subprefecţii nu au voie să facă parte din nici un partid, aşa că Ion Florescu, Liviu Andrei şi Marcel Romanescu au trebuit să iasă din partidele care i-au propulsat pe aceste funcţii, pentru a le putea ocupa.
Cauza întârzierii numirii celor trei capi ai prefecturii a fost, iniţial, blocajul politic din coaliţia de la Gorj, dar, până la urmă, aceştia au fost investiţi fără ca PSD Gorj să se împace cu PD-L Gorj. Abia pentru data de 1 aprilie 2009 preşedintele PSD- Gorj, Florin Cârciumaru, a anunţat că va reveni la masa negocierilor cu PD-L-iştii, dar nu pentru a trece la treabă ci pentru discuţii în speranţa deblocării situaţiei.