Ingrediente pentru o tavă de aragaz
Cocă:
1 cană apă călduţă
2 căni făină
1 linguriţă zahăr
1 cubuleţ de drojdie proaspătă
1 vârf de cuţit cu sare
Umplutură:
150g pui fript
50g bacon
150 mozzarela sau caşcaval
100 ml sos de roşii
1 cutie mică de ciuperci
10 măsline
2 ouă
piper, oregano
Preparare:
Se pune apa călduţă (37–40 °C) într-un castron unde dizolvăm drojdia, zahărul şi sarea. Se adaugă 1,5 căni de făină, se frământă, iar restul de făină se pune puţin câte puţin până când coca nu se mai lipeşte de mâini. Se pune undeva sus (pe dulapul suspendat), la căldură, să crească cam 60–90 minute. Se amestecă sosul de roşii cu oregano şi piper. Se taie friptura, baconul, ciupercile, măslinele. Se rade caşcavalul. Se amestecă toate ingredientele (excepţie sosul de roşii) cu un ou. Se întinde o foaie de 3-5 mm grosime şi se fac dreptunghiuri (de exemplu 15 × 10) care se ung cu sosul de roşii. În fiecare dreptunghi, de-a lungul, se pune amestecul, se rulează. Se ung cu oul bătut. Tava se unge cu ulei. Se dau la cuptor, la foc mediu, 25–35 de minute.