Religia ar putea deveni opţională în şcoli

Se ştie că disciplina Religie are parte de controverse în şcoli,părinţii cerând ca aceasta să devină opţională. Guvernul şi Ministerul Educaţiei nu agreează o asemenea idee dar pentru anii viitori nu este exclusă o schimbare de statut.

Religia se predă acum obligatoriu în şcolile din România
Religia se predă acum obligatoriu în şcolile din România

Patriarhia Română a decis să intervină în anul şcolar 2014-2015 şi să stabilească un set de reguli aspre pentru cadrele didactice care sa predau această disciplină. Mai exact, profesorii de religie vor preda unui singur cult, trebuie să fie acreditaţi şi să îndeplinească exigenţe academice, morale si spirituale specifice.
Ministerul Educaţiei si Patriarhia Română au semnat un protocol cu privire la predarea materiei religie în şcoli, care prevede ca profesorii să fie angajaţi numai după ce primesc avizul reprezentanţilor cultului pe care il vor preda elevilor.
Despre acest protocol, cele două instituţii susţin: „Protocolul reafirmă cooperarea profesorilor de religie şi a cadrelor didactice din învăţământul teologic preuniversitar şi universitar cu propria lor Biserica a cărei învăţătură de credinţă o predau în şcoli, deoarece statul respectă autonomia cultelor si, deci, nu realizează singur, ci împreună cu ele, învăţământul religios confesional.”
Profesorii de religie care se vor abate de la regulile Patriarhiei își vor pierde binecuvântarea şi locul de munca.