Răuţ şi Ciurel contraatacă

Sătui de acuzaţiile aduse în presă asupra lor, pentru perioada cât au deţinut funcţii de conducere în complexurile Turceni şi Rovinari, Ion Răuţ, purtător de cuvânt al PNL Gorj şi Laurenţiu Ciurel, care spune că nu e membru al niciunui partid, au trecut la contraatac. Ei spun că au fost daţi jos de pe funcţii pentru că ar fi încurcat socotelile celor care vor să fure din buzunarul statului, în cele mai mari unităţi energetice ale judeţului.

Ion Răuţ (stânga) şi Laurenţiu Ciurel (dreapta)
Ion Răuţ (stânga) şi Laurenţiu Ciurel (dreapta)

Ion Răuţ, fost director de resurse umane al Complexului Energetic Turceni, îl acuză pe noul director general, Ionel Manţog (PDL), că l-a concediat ilegal, motiv pentru care va acţiona în judecată unitatea, pentru a-şi cere drepturile. Acesta a anunţat, de asemenea, că a pus bazele unei asociaţii a persoanelor date afară abuziv, care are, deja, în jur de 20 de membrii, concediaţi odată cu el din diferite unităţi energetice sau miniere din Oltenia. Răuţ consideră că şi-a făcut treaba la locul de muncă, iar eliberarea sa din funcţie a fost abuzivă. Ba mai mult, fostul director de resurse umane spune că a fost chemat la raport, printr-o adresă, de propriul său subaltern, Corneliu Gârjoabă, membru PDL, cu toate că el e în perioada preavizului, deci încă pe funcţie: ”Gârjoabă mi-a comunicat că trebuia să-i dau raportul dacă consider că există motive de îngrijorare în ceea ce priveşte anumite daune aduse unităţii, aşa cum anunţam într-o adresă, pe motiv că urmează să-mi ia postul, cu toate că eu încă sunt şeful lui şi nu invers.”

Ciurel se disculpă şi acuză
După potopul de acuzaţii care i-au fost aduse pe perioada în care a fost director general al Complexului Energetic Rovinari, acum că a fost eliberat din funcţie, Laurenţiu Cuirel s-a hotărât să facă declaraţii complete în ceea ce priveşte activitatea sa. Acesta spune că a lăsat complexul cu profit de 1000 de miliarde (lei vechi) la sfârşitul lui noiembrie 2008, din care au rămas 300 de miliarde după ce AVAS-ul şi Fondul Proprietatea şi-au luat dividendele, aşa că avea bani şi pentru modernizări. El acuză noua conducere că ar fi făcut cheltuieli nesăbuite, pe care le-ar fi înregistrat pe luna decembrie a anului 2008, ca să diminueze profitul pe care el l-a obţinut. Mai mult, Ciurel susţine că au fost blocate lucrările de retehnologizare şi desulfurare prin blocarea creditului făcut de el în condiţii avantajoase, iar banii complexului se folosesc pentru cheltuieli mai puţin importante, care vor pune cruce unităţii în foarte scurt timp.
Conducerea Complexului Energetic Rovinari nu doreşte să comenteze acuzaţiile.